Ledig bakkenett til høystbydende
Teknofil

Ledig bakkenett til høystbydende

Etter at det analoge TV-nettet stengte for godt har det blitt en rekke ledige frekvenser i bakkenettet. En offentlig nedsatt arbeidsgruppe vil selge disse til høystbydende.

Forbrukerrådet advarer
Frekvensene som nå er tilgjengelige kan benytttes til trådløst bredbånd og digital-TV. Norges televisjon har fått konsesjon på digital-TV via en rekke av frekvensene, men det er fremdeles mange som er ubenyttet, og som nå skal fordeles.

Hos Forbrukerrådet mener man imidlertid at løsningen om selge til dem med dypest lommer er lite fremtidsrettet.

- Myndighetene bør velge en løsning som tar hensyn til forbrukerne og fremtidig utvikling av teknologi og tjenester. Arbeidsgruppens forslag gir myndighetene svært liten styring over hva denne viktige naturressursen skal benyttes til, sier fungerende underdirektør Hans Marius Graasvold i Forbrukerrådet.


Hans Marius Graasvold mener arbeidsgruppen ikke tar hensyn til forbrukerne.

Se til nabolandene
Både i Sverige og Danmark har man valgt en annen og mer fremtidsrettet løsning. Her er deler av nettet satt av som en innovasjonskvote, som skal benyttes til eventuelle fremtidige muligheter.

- Det er per i dag svært usikkert om hva som vil være den beste måten å utnytte den ledige plassen i bakkenettet til. Ved å bare basere utlysningen kun på økonomiske forutsetninger, blir det i siste rekke forbrukerne og samfunnet for øvrig som blir sittende med risikoen for at forbruker- og innovasjonshensyn ivaretas. Ekomloven har som klart uttalt formål at å sikre fremtidsrettede kommunikasjonstjenester og stimulere til næringsutvikling og innovasjon. Vi kan ikke se at arbeidsgruppens forslag sikrer at denne forutsetningen blir oppfylt, avslutter Hans Marius Graasvold.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen