Ledgers Nick Drake-video lekket på nett

Bare måneder før sin død laget skuespiller Heath Ledger en musikkvideo basert på låta ”Black Eyed Dog” av Nick Drake. Videoen, som Ledger selv spiller hovedrollen i, var ment som en del av en multimedia-installasjon om Drake titulert ”A Place to Be”.

– Blir aldri utgitt

Prosjektet er bare vist offentlig to ganger før Ledgers død, og skuespillerens familie har uttalt at videoen aldri kommer til å bli utgitt. Ifølge Rolling Stone Magazine har nå allikevel deler av ”Black Eyed Dog” lekket ut på nett.

Nick Drake. Heath Ledgers store forbilde.
Nick Drake, Heath Ledgers store forbilde.

Videoen er filmet i svart-hvitt og foregår i et kaotisk og ganske dystert univers. Filmen er akkompagnert av Drakes låt ”Black Eyed Dog”, som visstnok skal ha vært den siste sangen Drake laget før sin død.

Besettelse

Ledger fortalte selv at han nærmest var besatt av den avdøde sangeren, og det finnes også tydelige paralleller mellom de to mennenes liv: blant annet at de begge døde av en overdose anti-depressiva i ung alder. Mens Drakes død var et selvmord, har Ledgers familie uttalt at den unge skuespillerens død var et uhell.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen