Lederbytte i Sonofon

Sonofon er 100 prosent eid av Telenor. Selskapet ble grunnlagt i 1991. I 2000 kjøpte Telenor 53 prosent av aksjene, og i 2003 fikk de kontroll over alle aksjene i selskapet. Sonofon er siden da blitt Danmarks nest største mobilselskap med over en million kunder.

Forskjellige filosofier

Samtidig som Jan Edvard Thygesen tiltrer sin stilling slutter Steen Jespersen som adm. direktør for Sonofon. Beslutningen er truffet i fellesskap mellom Sonofons nordiske ledelse og Steen Jespersen. I følge pressemeldingen  er det et avvikende syn på strategien for det danske markedet som er årsaken til lederbyttet.

Jan Edvard Thygesen er 53 år og har vært i Telenor siden 1979. Han har hatt en rekke lederstillinger i Telenor, herunder viseadministrerende direktør i Telenor Mobil og adm. direktør i Telenor Innvest. Jan Edvard Thygesen er i dag medlem av Telenors konsernledelse. Han er utdannet sivilingeniør innen elektronikk og telekommunikasjon.

Jan Edvard Thygesen er fra før av leder for Nordic Mobiles og har vært det siden februar 2004. Når han nå skal lede Sonofon vil han flytte til Danmark innen kort tid. Stillingen som leder for Sonofon er en midlertidig stilling han skal ha inntil en ny leder er på plass. Han vil også fortsette som leder av Nordic Mobiles.

Steen Jespersen har vært administrerende direktør i Sonofon siden september 2004. Han kom til Sonofon fra en stilling som administrerende direktør for Coca-Cola-tapperiene i Danmark.

- Jeg vil takke Steen for den innsatsen han har gjort for Sonofon og for vår nordiske operasjon. I løpet av det siste året har vi skapt en sterk nordisk mobilvirksomhet med mer enn 3,9 millioner kunder og med store konkurransemessige muligheter. Sonofon spiller en sentral rolle i den videre utviklingen av vår nordiske organisasjon, sier Jan Edvard Thygesen.

Sonofon har de seneste årene slitt i motvind. Den skarpe konkurransen i det danske markedet har mye av skylden for underskuddet og kundeflukten fra selskapet.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen