Leder dekningskampen

Statistikken over dekningsgraden til de forskjellige teleselskapene ble levert til det svenske Post- og telestyret i mars. Rapporten viser at både 3 og Vodafone har en klart bedre 3G-dekning en det UMTS-Nät AB har. UMTS-Nät AB er eid av TeliaSonera og Tele2.

Problemer med utbyggingen
Det er første gang at det ikke er UMTS-Nät AB som har den beste dekningen i Sverige. Dekningsgraden til selskapet har ikke endret seg siden siste måling. UMTS-Nät skylder på problemer med utbygging og diverse tillatelser.

- Vi ligger på omkring det samme nivået som sist vi leverte rapport om dekningsgraden. Årsaken til dette er at vi har hatt en del problemer med utbyggingen i den senere tid. Problemer med en del utbyggingstillatelser har vært medvirkende til dette, sier Johan Hall, administrerende direktør for Svenska UMTS-Nät til Telekom Online

Mens Svenska UMTS-Nät har hatt problemer med tillatelsene har 3 vært mer heldig med sin utbygging.

- Mange av flaskehalsene har blitt borte i nyere tid. De andre operatørene har gitt oss tillatelse til å bruke mastene de har satt opp. Dette har gjort at vi flere steder har sluppet å søke om tillatelse til å sette opp master, sier Erik Hörnfeldt, som er informasjonsjef i 3

En av årsakene til at bygging av nye master har blitt utsatt, er at en god del folk er bekymret for strålingsfaren fra disse. Dermed har det i enkelte områder blitt store protester mot å gi tillatelse til utbygging av nettet.

3 har en dekningsgrad på 86,8 prosent av befolkningen, Vodafone 86,5 prosent, mens Svenska UMTS-Nät AB når 86,2 prosent av befolkningen. Det er dermed ikke snakk om så veldig betydelige marginer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen