Test

LCD Soundsystem - Sound of Silver

I det man hører LCD Soundsystem tenker man at dette er typisk britisk musikk på grunn av sjanger og lydbilde, men dette blir kraftig tilbakevist i låten ”North American Scum”. Tekstlinjen ”And for all of you who still think we are from England; We’re not!” burde vel forklare det meste. Men som sagt er det noe typisk britisk over lydbildet og den filtrerte, litt umelodiske sangen som dominerer "Sound of Silver". Det er lett å finne referanser til britisk undergrunnsrock her; dersom man tenker seg en blanding av Pet Shop Boys, Depeche Mode og svenske The Hives vil man kunne få et greit inntrykk av ”Sound of Silver”.

Høres britisk ut.
Høres britisk ut.

Mørkt sølv

Generelt sett kan man si at stemningen på ”Sound of Silver” er relativt mørk og dyster, det er mye tunge synther og gitarer, men det finnes unntak også her. Låten ”Someone Great” greier på en merkelig måte å bli ganske lett og leken til tross for sine tunge synther, men det har vel trolig noe å gjøre med klokkespillet og den rene, ikke filtrerte, vokalen.

Låten ”All my friends” høres litt ut som om et pop-rock komp på speed, men med en vokalist i normalt tempo. De fleste låtene er bygget opp som typiske pop-rock låter, men instrumenteringen er forandret fra et band til datamaskiner og synther. Det er ikke lett å bestemme seg for om LCD Soundsystem presenterer pop-rock med elektronika-vri, eller omvendt. Sjangerblandingen på ”Sound of Silver” er ikke revolusjonerende, men LCD Soundsystem greier å gjøre noe bra ut av blandingen.

Helhetlig album

”Sound of Silver” har ingen låter som stikker seg skikkelig ut eller som fester seg spesielt, men albumet har en fin helhet. Det er ingen låter man får lyst til å hoppe over, og man blir ikke lei av å høre gjennom hele albumet. Selv om det er mye likt i låtene, greier LCD Soundsystem på en eller annen måte å presentere et ganske variert album.

Konklusjon

"Sound of Silver" er et helt greit elektronika-pop album. LCD Soundsystem finner ikke akkurat opp kruttet på nytt, men ”Sound of Silver” er en fin opplevelse. Det er en god variasjon i albumet som gjør at det ikke blir kjedelig. Det er dog heller ikke noen låter som virkelig fester seg, men som helhet fungerer altså dette albumet godt.

LCD Soundsystem Sound of Silver   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen