LCD-skjerm med LED-baklys fra Nec

Dagens LCD-teknologi baserer seg på et konstant baklys, som så filtreres vekk av en krystallmatrise. For å oppnå stadig høyere kontrastnivå i kampen om best spesifikasjon på papiret, er disse baklysene blitt sterkere og sterkere.

Jo sterkere baklysene blir, jo vanskeligere blir det å filtrere dette lyset helt bort når skjermen skal vise sort. Et sortnivå på over 0,5 nits er ikke uvanlig, med det resultat at de fintfølende av oss heller vil kalle det grått. Enda verre er skjermer som viser en svært ujevn sortfarge med lyse områder.

Unikt fargespekter
Nec har valgt å angripe dette problemet ved å bytte ut de tradisjonelle baklysene med LEDs (Light Emitting Diode). Dermed får bildeprosessoren i skjermen en mye bedre anledning til å filtrere bort bakgrunnsbelysningen.

En positiv bieffekt med denne typen bakgrunnsbelysning er at antallet fargefiltre kan reduseres. Dermed er det duket for et drastisk forbedret fargespekter. Nec selv hevder at skjermen gjenskaper et fargespekter som er større enn fargerommet Adobe RGB, nemlig 109%.

Nøkkelspesifikasjoner:

  • Lysstyrke på 200 cd/m2
  • Responstid på 20 ms
  • 10-bit gamma
  • 176 graders innsynsvinkel
  • Doble DVI-innganger

Nec SpectraView Reference 21 vil være i markedet fra ca juni. Prisen er ikke kjent foreløpig.

(kilde: Nec)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen