Lavpristilbudet forsvinner?

Lavpristilbudet forsvinner?

LUDO kan bli lagt ned og Tele2 Sheriff slettes.

For de som bruker mobiltelefonen minimalt har det de siste årene vært mulig å ringe og sende meldinger gratis, eller nesten gratis. Det siste året har du fått 120-130 ringeminutter - med oppstartsavgift - og 90 SMS uten å måtte betale en månedspris hos Tele2, LUDO og One Call.

Den tid ser ut til å være over.

Slutt for LUDO?

Feiden mellom LUDO Mobil og deres tjenestetilbyder Ventelo pågår fortsatt. Nå har Vollvik & co. fått utsatt fristen med to uker til å betale Ventelo 20 millioner kroner, og i mellomtiden må de forskuddsbetale for videre drift. Dersom LUDO ikke får i stand en avtale med en annen tjenestetilbyder, vil det bety slutten for mobiloperatøren innen kort tid.

I så fall forsvinner også LUDO Rød X-small, tidligere kjent som LUDO Terningkast 6, fra markedet.

Død Sheriff

Da LUDO Mobil startet med salg av abonnementer var det Tele2s abonnementsmodeller de valgte å kopiere. Dette førte til en priskrig som endte uavgjort mellom gratisabonnementene Tele2 Sheriff og LUDO Terningkast 6 i 2009, der de to måtte dele pallen som det billigste abonnementet for de som bruker mobilen lite. På den tid var det ikke oppstartsavgift på gratisminuttene som var inkludert i abonnementene.

Les også: Uavgjort på slagmarken

Nå har imidlertid Tele2 fjernet lavprisabonnementet Sheriff fra sine bestillingssider, og kundene har fått brev om at det innføres en månedsavgift på 49 kroner fra 1. mars.

Er det at LUDO (kanskje) går mot slutten grunnen til at dere nå fjerner Tele2 Sheriff?

– Det er ikke bakgrunnen. Allerede 9. januar fjernet vi Sheriff fra våre nettsider. Nå har vi valgt å gjøre endringer også for eksisterende kunder. Vi har sendt ut brev til våre kunder om endringene, sier Jon Ivar Bjørtomt, direktør i Tele2 Privat, til Mobilen.no.

– For noen vil det bli dyrere, for andre vil det bli billigere, men det kommer helt an på ringemønster, sier han.

Vil dette bety slutten for gratisabonnement på det norske markedet?

– Den tiden er over. Men det har den jo vært en stund, svarer Bjørtomt, og sikter til at Tele2 allerede i mai ifjor innførte oppstartspris på gratisminuttene.

Les også: Nå kan du ikke lenger ringe gratis

One Call Mobil Faktura alene

Inntil LUDO Mobils eksistens er avklart, betyr det at One Call Mobil Faktura er det eneste abonnementet som fortsatt vil gi deg 120 ringeminutter, dog med oppstartsavgift per samtale på 59 øre, og 90 SMS uten at du må betale månedsavgift. Salg- og markedsdirektør Thomas Sandaker i One Call melder om mange nye kunder de siste dagene.

– Vi har hatt stor pågang. Mange ønsker å velge det "safe'", sier Sandaker til Mobilen.no.

Er det mange Sheriff-kunder som har byttet til Mobil Faktura?

– Ja, men noen av dem velger andre produkter også, som Folkepakka. Det er flere som kaster øynene på oss, på lik linje med LUDO-kunder, hevder One Call-direktøren.

Vil Mobil Faktura-abonnementet fortsatt bestå selv om Sheriff forsvinner, og kanskje LUDO Mobil også?

– Ja, vi har ingen konkrete planer om å endre på det, sier han.

Bruk Ringepriser til å finne det abonnementet som passer ditt ringemønster

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen