Lavere utenlandspriser i sommer likevel?

Det har vært mye frem og tilbake for EU i saken om de skyhøye roaming-prisene operatørene krever seg i mellom. Men nå ser EU-kommisjonen ut til å ha kommet enda et skritt nærmere en løsning.

Ifølge EU-kommisjonens forkjemper for lavere roaming-priser, Viviane Reding, burde de nye prisene tre i kraft allerede i sommer, skriver Cellular News.

Kompromiss
EU-parlamentet skal nå ha inngått et kompromiss som det skal stemmer oves i EUs ministerråd den 7. juni i år, skriver Digi.no. I følge det samme nettstedet går kompromisset ut på at roaming-prisene skal senkes i flere stadier frem til 2010.

I år skal prisen en operatør kan kreve av en annen operatør for å formidle en telefonsamtale senkes til 2,44 kroner per minutt. I 2009 skal prisen ha kommet ned til drøyt 2 kroner.

Steg for steg
Også prisen du betaler for å starte en samtale skal reguleres nedover. I år skal maksprisen for å starte en samtale i utlandet være maks 4 kroner. Mottar du en samtale mens du er utenlands, skal samtalestarten i følge forslaget koste 1,95 kroner. Innen 2009 skal disse prisene reguleres ned til henholdsvis 3,50 og 1,50 kroner.

Hvis forslaget godkjennes den 7. juni, kan de nye prisene tre i kraft allerede i midten av juli. Men i følge Digi.no må abonnentene selv ta kontakt med operatøren sin for å få ringe med de nye prisene de to første månedene. Prisene blir nemlig først automatisk endret i september - om EUs ministerråd altså klarer å bli enige om den nye avtalen.

(Kilder: Digi.no, Cellular News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen