Lavenergi USB 3.0-kontroller

Renesas Electronics Corporation (tideligere kjent som NEC) har lansert sin nye SuperSpeed Universal Serial Bus (bredere omtalt som USB 3.0) –kontroller designet for mobile enheter, som for eksempel bærbare datamaskiner og nettPC-er.

Kontrolleren, med produktnummer µPD720200A, skal ha opptil 85 % lavere energiforbruk enn selskapets eksisterende USB 3.0-kontroller, som forøvrig ble lansert som verdens første i 2009. Dette skal kunne gi overføringsytelse på inntil 5 gigabits per sekund, samtidig som batteriet blir relativt lite belastet. Renesas skryter av at kontrolleren bare trekker 50 mW (milliwatt) når den ikke er i bruk, og at den trekker maks 1watt ved full belastning.

Selskapet har også sluppet en UASP (USB Attached SCSI Protocol) som driver slik at utviklere kan optimalisere ytelsen i programvare knyttet opp mot kontrolleren.

Vi trenger ikke vente lenge for å se µPD720200A ute i markedet; det skal allerede være produsert prøvevarer for produsenter, og de regner med å kunne masseprodusere enheten innen utgangen av oktober 2010, med et antall på 2 millioner i måneden. I dag koster en enhet om lag 65 kroner stykket, men prisen er regnet med å falle til 20 kroner når masseproduksjonen er i gang.

(Kilde: Renesas)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen