Lave priser svekker SE

Regnskapet viser at overskuddet ble på 32 millioner euro. Dette er et fall på 61 prosent i forhold til samme periode i 2004. Da ble overskuddet på 82 millioner euro. Det fallende overskuddet skyldes i all hovedsak lavere priser på mobiltelefoner.

Oppgang i salget
I første kvartal av 2005 steg antallet solgte telefoner med 6,8 prosent. Dermed solgte Sony Ericsson omkring 9,4 millioner mobiltelefoner.

Men omsetningen falt til 1,29 milliarder euro, mens omsetningen i 2004 var på 1,34 milliarder euro.

Regnskapet er skuffende, og langt lavere enn det som var forventet. Analytikere hadde forventet enn omsetning på 1,6 milliarder euro og et overskudd før skatt på 111 millioner euro. Overskuddet før skatt ble på 70 millioner euro.

Sony Ericsson regner med en bedre utvikling for selskapet fremmover sammenlignet med første kvartal. Flere nye telefonmodeller skal ut i salg de neste månedene og dette skal være med på å øke inntjeningen til selskapet.

- Sony Ericsson holder fokus på prisene og skal fokusere på mellom og topp segmentet innen mobilmarkedet. De kommer til å fortsette å selge bra og vi kommer til å se en bedre økonomisk utvikling neste kvartal sammenlignet med dette kvartalet, sier konsernsjef i Ericsson Carl-Henric Svanberg.

(Kilder: Sony Ericsson og svt.se)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen