Test

Lav ytelse til middels pris

Testresultater

Panasonic SC-PT860

Positive ting Innstillingsmikrofon, iPod-dock på frontpanelet
Negative ting Svak lydkvalitet, kronglete innstillinger.0

Testresultater

Panasonic SC-PT860

Positive ting Innstillingsmikrofon, iPod-dock på frontpanelet
Negative ting Svak lydkvalitet, kronglete innstillinger.0
Anlegget fra Panasonic er av mer tradisjonell utforming, med front- og bakhøyttalere som er like store. Det følger med gulvstativer, men det er også mulig å henge dem på veggen. Da blir de bare halvparten så store. Senterhøyttaleren og sub-bassen er ganske små, og enkle å gjemme bort. Sub-bassen er passiv, slik at det er hovedenheten som forsterker opp det signalet også. En fin detalj med utformingen på selve spilleren, er en integrert iPod-dock i frontpanelet.

Oppkobling og innstilling
Det er enkelt å koble sammen dette anlegget. Det bruker fargekodete plugger som ikke er mulig å koble feil på forsterkeren. I høyttalerenden er det vanlige fjærkontakter som tillater å kutte kablene uten problemer. Sub-bassen bruker helt fast kabel i begge ender, så der må en forandring av lengden gjøres på midten av ledningen. Anlegget er klargjort for trådløse bakhøyttalere som må kjøpes ekstra. Da følger det med en radiosender som plugges inn i forsterkeren, slik at bakhøyttalerne får signal uten å strekke ledningene tvers over stua.

Følger med en mikrofon for innstiling av høyttalernivåene som gjør selve surroundoppsettet til en enkel sak. I tillegg finnes det menyvalg som tilbyr fininnstillinger utover automatikkens konfigurasjon. Under avspillingen finnes det funksjoner som skal bidra til å presentere lyden etter din smak. En av dem heter «Dialogue enhancer» som skal gjøre dialogen tydeligere på flerkanals signaler, men vi var ikke helt fornøyd med den. Det finnes også en mulighet som heter «Real Center Focus» som skal bidra til å få lyden til å komme mer fra skjermen, uten at vi opplevde store forbedringen. Vi valgte å øke nivået på senterkanalen manuelt, fordi den automatiske innstillingen gjorde at dialogen hørtes ut som om den kom fra alle kanter. Ved å øke nivået litt, plasserte vi dialogen mer «i bildet». Det fungerte bra for oss.

Lyd og bilde

Lydbildet for film er litt grøtete med dette anlegget. Det kommer av at mesteparten av lydvolumet er i mellomtonen. Bassen er heller ikke tilstrekkelig kraftig til å gi skikkelig trøkk i eksplosjoner og kraftige lydeffekter. Sub-bassen kan stilles til tre forskjellige nivåer, det laveste bidro til å lage en litt renere lyd, men prisen vi betaler er et langt veikere lydtrøkk. Ikke det helt store for skikkelig actionfilm, med andre ord.

Surroundeffekten er bra, og den har en modus som heter «Whisper surround» som er ment for å se på film i sine nattetimer uten å forstyrre naboen. Den fungerer bra, tar ned bassnivået og drar opp litt på bakkanalene. Det gjør at omkringlyden er til stede, uten å forstyrre noen som sover.

For musikk finnes det andre anlegg som yter langt bedre enn dette. Vi er ikke glade i ubalansen i lydbildet som anlegget presenterer. Det er fint lite trøkk å få i bassen, samtidig som mellomtonen er for dominerende. Det beste å si om musikklyden til dette anlegget er at det ikke er mye skurr i diskanten. Spilleren har en innebygd equalizer med ferdiginnstillinger, men selv ikke oppsettet «heavy» gir oss det trøkket i bassen som vi mener skikkelig rockemusikk fortjener. Anlegget konverterer DVD-film opp til 1080p, som de fleste av anleggene i denne testen gjør.

Konklusjon
Dette anlegget krever endel manuell innstilling og finjustering før lyden ble optimal etter vår smak. Det er forsåvidt greit, men gjør at vi trekker litt på brukervennligheten. Kronglete fjernkontroll og valg av innstillinger som kun vises kryptisk i displayet trekker brukervennligheten ytterligere ned. Dersom anlegget hadde kostet det samme som det billigste fra Philips, hadde det imidlertid ikke tapt testen.


Oppsummering
Produkt: Panasonic SC-PT860
Internett: www.panasonic.no
Pris: 4 499 kroner
Design/funksjoner: 4.9/10
Brukervennlighet: 5.7/10
Lyd/bildekvalitet: 5.3/10
Pris: 7.0/10

Data
System: 5.1 Surround
Antall deler: 7
Antall lydinnganger: 4
Maks oppkonvertering: 1080p

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen