Laster videoen rett opp på YouTube

(Foto: Gizmodo)
(Foto: Gizmodo)
(Foto: Gizmodo)
(Foto: Gizmodo)
Klikk for større bilder (Foto: Samsung)
Klikk for større bilder (Foto: Samsung)

Samsungs nye kameratelefon SCH-B750 kan noe de færreste andre telefoner kan - redigere og publisere video på internett rett fra telefonen.

Å redigere video rett på mobiltelefonen er ikke nytt. Nokia lanserte sit Muvee-program med 7610 for vel tre år tilbake, og siden den gang har både Sony Ericsson og Nokia hatt videoredigerer som standardfunksjon på sine dyrere telefoner.

Rett opp på YouTube
Det spesielle med B750 er altså at du kan publisere videosnuttene dine rett på nett fra telefonen. Blant sidene som støttes finner du YouTube, som allerede har flere millioner hjemmelagde videoklipp liggende ute. Men å kunne publisere videoen bare minutter etter at den er tatt åpner nye muligheter, for eksempel innen leserjournalistikk, der personer som er vitne til en spesiell hendelse kan kringkaste dette via telefonen på få minutt.

Du kan også bruke god tid på å redigere filmen på forhånd, der du legger til musikk, effekter, stillbilder og tekst for å sprite den litt opp.

Lav oppløsning
Oppløsningen på kameraet er 3,2 megapiksler for stillbilder og 240 x 320 punkter for videoopptak. Ikke allverden til oppløsning. Men skulle oppløsningen vært høyrere ville dette mest sannsynlig gjort det vanskelig å laste video opp på grunn av store datastørrelser.

B750 mottakstøtte for mobil-TV. Formatet som støttes er DMB og signalene telefonen mottar kan sendes over til en større skjerm via TV-uttaket på telefonen. Du kan også se yndlingssåpen på den 2,2 tommer store skjermen, om det er å foretrekke.

Utover dette skal B750 ha blåtann-støtte, mediaspiller og plass til microSD-kort.

SCH-B750 er dessverre kun tiltenkt det koreanske markedet, og vil slippes på dette for den nette pris av vel 650 dollar, eller rundt 4000 kroner.

(Kilde: Überphones, IDG, Gizmodo, Yahoo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen