Laster ned det meste

Om du er en av de mange som er glad i å se video eller høre musikk over nettet vet du sikkert fra før at det nå finnes en liten haug programmer som lar deg laste ned filmene til din datamaskin. Men mange av streamingnettstedene bruker nå også teknikker som gjør det vanskelig å laste ned innholdet deres.

Litt avhengig av hva slags innhold det er snakk om er det selvfølgelig mulig å bruke andre metoder for å få fatt i det du er ute etter, men nå har det også dukket opp et nytt program som gjør det langt enklere å laste ned film og musikk fra streamingnettsteder.

StreamTransport er et nedlastingsprogram med nettleserdel innebygd. Når du navigerer i denne og kommer over en video finner applikasjonen automatisk URL-en som det streames fra, og med et tastetrykk kan du laste denne ned direkte. I følge programmets hjemmesider støtter StreamTransport i tillegg til HTTP-streaming også nedlasting av "beskyttede" datastrømmer over Adobes RTMP-protokoller. Det betyr tilgang til innhold på nettsteder som Hulu, Veoh, Joost, YouTube, Yahoo Video, CBS og så videre. 

Hei Hulu
StreamTransport gjør et nokså stort nummer av å gi deg muligheten til å laste ned innhold fra Hulu. Om du ikke helt husker er Hulu en amerikansk portal som gir brukerne en mulighet til å se populære filmer og TV-serier gratis. Problemet med Hulu kun er åpent for amerikanske brukere.

Det finnes dog en mulighet til å omgå dette via Hotspot Shield, et program som skjuler at du surfer fra gamle Norge. (Vi nevner også kjapt alternativer som NotMyIP og GPass.) Problemet med Hotspot Shield er hastigheten - båndbredden synker betraktelig, noe som betyr at det å se videostrømmer lett blir håpløst.

(artikkelen fortsettes)


Men med StreamTransport kastet inn i ligningen blir det andre boller. Hulu via StreamTransport med HotSpot Shield lar deg laste ned serier og filmer fritt, om du da har tålmodigheten til å vente og ikke er redd for å bli fersket med opphavsrettsbeskyttet materiale på PC-en din.

Programmet er så å si selvforklarende i bruk, men det er verd å merke seg at de nedlastede filene er i formatene FLV (Flash Video) eller MP4. Det kan derfor være at du må installere en anstendig videoavspiller, ellers kan du selvsagt konvertere.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen