Last ned video fra nett

Du har sikkert sett en hysterisk video på YouTube som du har lyst til å dele med dine venner. Men ingenting varer evig, ei heller på nett. Når din venn endelig er tilgjengelig er kanskje videoen borte. Det er i slike tilfeller det kunne vært greit å laste ned videoen til sin egen maskin.

Flere bruksområder
Å laste ned videoer fra nett er også nyttig om man ønsker å vise klipp på TV eller via projektor og man ikke får koblet til en PC eller Mac. Om man ønsker å ha de med seg på mobil eller annen videospiller er denne funksjonen også nyttig. Ikke minst er denne tjenesten bra å ha om man ønsker å bruke klipp fra nett i egenproduserte videoer.

Teknofil har løsningene for deg som ønsker å lagre filmer fra nett på din egen maskin gratis og enkelt.

Firefox plugin
Det er faktisk mange muligheter når man vil laste ned videoer. Flere entusiaster bruker plugins i Firefox som for eksempel UnPlug. UnPlug skanner nettsiden på ditt ønske og finner frem videoer. UnPlug lar deg  så velge om du vil laste de ned til din maskin.

For de som ikke ønsker en ekstra plugin, eller slett ikke bruker Firefox som sin nettleser, finnes det også andre muligheter.

Enkel nedlastning
Nettstedet Vixy.net tilbyr en enkel tjeneste. Her legger du inn nettadressen til siden hvor du har funnet videoen. Deretter kan du selv velge formatet du ønsker å laste ned videoen i. Her kan du velge om du vil ha video for PC, Mac, iPod eller PSP. Den opgitte nettsiden blir skannet og hvis en tilgjengelig video blir funnet får du spørsmål om du vil laste den ned.

For den proffe
For den proffe som ønsker enda flere konverteringsmuligheter kan programmet Super© være løsningen. Nettstedet påstår at programmet har enorme konverteringsmuligheter og at det utfører gratis det andre ikke klarer for penger. Muligens en drøy påstand, men det er uansett positivt at programmet faktisk er gratis.

Det krever litt teknisk forståelse for å sette seg inn i hvordan det fungerer, men er et godt program for den som ønsker flere muligheter for videonedlastning.

Alle disse programmene er gratis å bruke, men husk at mye av det som ligger av videoer på nett er copyright beskyttet materiale. Bruken av andres videoer uten tillatelse kan bli dyrt på tross av at det er funnet på nett. Undersøk derfor nøye hva du laster ned før du viser din egenkomponerte video i offentlig sammenheng.

Husk også at videokvaliteten ikke blir bedre enn kilden du henter fra. Da det sjelden legges ut høykvalitetsvideo på nettstedene kan du ikke forvente deg kvalitetsvideo.

Har du egne tips du gjerne vil dele? Legg inn din kommentar under artikkelen.

Teknofil.no er ikke ansvarlige for innhold på eksterne lenker

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen