Enkel løsning redder bildene dine etter katastrofen
(Bilde: Shitterstock.com)

Enkel løsning redder bildene dine etter katastrofen

Om alle bildefilene dine er tapt er det fremdeles et lite håp igjen.

Se for deg den totale katastrofen: Ikke nok med at den eksterne disken der alle bildene ligger lagret er ødelagt, men i samme slengen har sikkerhetskopien også vandret heden. Det eneste du har igjen er datamaskinen med Adobe Lightroom, men bildene er tilsynelatende borte for evigheten.

Alt håp er imidlertid ikke ute. Lightroom kan nemlig være tilstrekkelig til å rekonstruere bildene dine om du er litt forberedt, i alle fall JPEG-utgaver av dem.

Forhåndsvisningsbilder

Nøkkelen er å generere forhåndsvisningsbilder i 1:1 skala av bildene du importerer inn i Lightroom. Da er det mulig å bruke et skript som i ettertid kan generere nye JPEG-bildefiler i full størrrelse fra forhåndsvisningsbildene.

Dette er naturligvis på ingen måte det samme som å få tilbake de tapte råfilene, men det er i det minste langt bedre enn å aldri mer se bildene som lå på de ødelagte diskene.

Dersom ulykken er ute kan du laste ned et skript fra Fstoppers.com, og installere det i Lightroom-installasjonen din. Her er fremgangsmåten i telegramversjon:

  1. Last ned skriptet fra denne siden, og pakk deretter ut filen.
  2. Gå til Innstillinger/Preferences i Lightroom. Velg siden som heter «Presets», og klikk på knappen «Show Lightroom Presets Folder.. », opprett en skriptfolder og kopier filen dit.
  3. Stans og restart Lightroom, og kjør skripet.

Gå til fstoppers.com for en litt mer detaljert, om enn engelskspråklig, fremgangsmåte for denne katastrofeløsningen. Vi håper du aldri får bruk for den – men kjekk er den helt klart.

Her får du 10 kjappe tips for å unngå at bildene dine forsvinner »

(Kilde: fstoppers.com

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen