Lasertastaturet kommer

VKB Inc. har utviklet et vektløst tastatur som ikke har eneste bevegelig tast eller del, og som antakelig er det eneste tastaturet i verden som tåler like mye kaffesøling som stuebordet.

Tastaturet blir drevet av en liten laserprojektor, som sender et bilde av et tastatur rett ned på bordet foran deg. Når man kobler enheten sammen med en PDA som støtter teknologien vil man kunne skrive inn tekst ved å bevege fingrene rett på bordplaten. Projektoren beregner så hvilke bokstaver man trykker på ved å registrere koordinatene til fingertuppene.

Det er ingen grunn til å frykte at det hendige tastaturet skal tappe moderenheten for strøm ettersom den kommer med et integrert oppladbart batteri med en levetid på opptil fire timer, noe som burde holde til en god arbeidsøkt.

Tastaturet er kompatibelt med de fleste håndholdte som bruker operativsystemene Palm eller Pocket PC, i tillegg til også å kunne brukes på vanlige stasjonære og bærbare datamaskiner.

Det er iBIZ Technology som skal distributere tastaturet, og selskapet har allerede begynnt å ta i mot forhåndsbestillinger. De første leveransene skal begynne i slutten av januar eller i begynnelsen av februar med en enhetspris på rundt 750 kr.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen