(Bilde: John McLear / YouTube)

Lås opp ytterdøra med magisk ring

NFC-ring gir deg uante muligheter.

NFC er navnet på en trådløs teknologi som lar deg overføre informasjon over svært korte avstander. Nå kommer det en ring med denne teknologien innabords, og den skal blant annet la deg låse opp både ytterdør og smarttelefon, samt dele Twitter-brukernavnet ditt til andre.

To deler

Ringen er lagd av stål eller titan, og består av to deler, hvorav toppdelen inneholder ting du kan dele om sosiale medier, adressen til en nettside og annen forholdsvis harmløs og usensitiv informasjon.

Undersiden inneholder derimot de mer sensitive sakene, som for eksempel NFC-koden for å låse opp din kompatible ytterdør eller smarttelefon. Alle Android- og Windows-mobiler med NFC støtter dermed ringen, mens iPhone-brukere kan se langt etter funksjonaliteten grunnet mangelen på NFC.

Betaltjenester er foreløpig ikke støttet, fordi det krever mer kryptering og data. Ringen inneholder nemlig kun 144 byte med informasjon, men til gjengjeld krever den verken batteri eller lading.

Kickstarter-suksess

NFC-ringen er på Kickstarter, hvor den har hanket inn 1,4 millioner kroner, ut av en forespørsel på skarve 275 000 kroner.

Prisen kommer på 22 pund, altså drøye 200 kroner, når ringen etter planen skal dukke opp på markedet i løpet av høsten.

Blir stadig mer utbredt:
Snart har mer enn 500 millioner telefoner NFC »

(Kilder: Kickstarter via Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen