TIPS: Lås fokus på mobilkameraet
Tips

Lås fokus på mobilkameraet

Med dette trikset tar du bedre bilder med iPhone.

På mange mobiltelefoner kan du trykke direkte på skjermen for å fokusere kameraet på et bestemt punkt i bildet. Kameraet vil da også justere eksponeringen slik at den blir korrekt for den delen av bildet du trykker på. Dette kan være praktisk når du har et motiv hvor deler av bildet ligger i lys og deler i mørke, og du vil sørge for at en bestemt del av bildet blir riktig eksponert.

Men hva hvis du vil låse fokus og eksponering på et bestemt punkt, slik at du kan bevege kameraet etterpå uten at kameraet plutselig endrer fokus og eksponering automatisk? iPhone har en lite kjent funksjon som gjør nettopp dette.

For å låse fokus og eksponering retter du kameraet mot det du vil fokusere på, og som du vil skal være 100 % perfekt eksponert. Deretter trykker du med fingeren på skjermen på den aktuelle delen av motivet, og holder fingeren inne et par sekunder. En firkant vil dukke opp på skjermen og blinke et par ganger når fokus og eksponering er låst. Meldingen "AE/AF-lås" vil også dukke opp nederst på skjermen.

Når fokus og eksponering er låst, vil du kunne bevege kameraet slik at du får komponert bildet slik du ønsker på skjermen.

Eksempler på bruksområder:

  • Når du ikke vil at kameraet automatisk skal stille skarpt på noe annet i bildet i det du beveger kameraet.
  • Når det er viktig at en bestemt del av motivet er riktig eksponert.

Se også disse tipsene:

Her finner du alle våre mobiltriks

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen