Lar deg sende nød-MMS

Ifølge New York Times er forslaget reelt, og går ut på at du skal kunne varsle en ulykke uten å måtte ringe. Borgermesteren i New York, Michael Bloomberg, mener dette vil være en revolusjonerende nyvinning for å varsle kriminalitet.

- Hvis du ser en kriminell hendelse som finner sted eller en bygning i dårlig stand, kan du sende bildene til nummeret 911, sier Bloomberg til New York Times.

Istedet for bare å bruke dagens nummer, mener Bloomberg at det kan være greit å bruke både numrene 911 og 311 til MMS. Dette både for å kunne skille de to nødnumrene fra hverandre, og legge til rette for at folk også kan rapportere mindre hendelser eller problemer, og da ringe 311.

Teknisk sett tror verken Bloomberg eller hans stab at prosjektet skal by påproblemer.

- Helt nytt for politiet og helt nytt for varslingstjenesten, men slett ikke noe nytt teknologisk. Det vi skal gjøre er å ta løsninger som allerede finnes i industrien og tilpasse dem 911 og 311, sier John Feinblatt, som er ansvarlig for kriminalitetsbekjempelsen i New York.

Personer som jobber mot kriminalitet på daglig basis er ifølge New York Times svært positiv til forslaget. Skulle en nødtjeneste for MMS bli vedtatt, vil det ta flere år før den er på plass.

(Kilde: Mobileburn, New York Times)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen