Apple og Facebook tar regningen
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

Apple og Facebook tar regningen

Lar sine kvinnelige ansatte fryse ned egg for å forlenge karrieren.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For mange mange kvinner som vil opp og frem i arbeidslivet kan det å få barn være en stor brems i karrieren. I verste fall kan det i praksis bety at hun går glipp av lønnsforhøyelser eller føre til at hun ikke blir forfremmet til lederstillinger.

Nå melder Tech Crunch at både Apple og Facebook tilbyr kvinnelige ansatte å fryse ned egg, slik at de kan utsette familieforøkelse til litt senere i livet. Dette er ment som en frynsegode for ansatte som selskapene betaler for. Med nedfrosne egg kan en kvinne fortsatt ha stor sjanse for å bli gravid via assistert befruktning senere i livet. En slik prosedyre kan koste opp mot 20 000 dollar (130 000 kroner), inklusive lagring av eggene.

– Vi utvider fordelsprogrammet vårt for kvinner med en utvidet mammapermisjon, samt nedfrysing og oppbevaring av egg som en del av vår omfattende støtte for infertilitetsbehandling. Vi tilbyr også et adopsjonshjelpprogram, hvor Apple betaler for utgifter forbundet med lovlig adopsjon av et barn. Vi ønsker å gi kvinnelige ansatte hos Apple anledning til å gjøre sitt beste arbeide samtidig som de får tid til å bry seg om sine kjære, sier en talsperson fra Apple til Tech Crunch.

Følg @teknofil_no på Twitter!

Bare positivt?

For noen vil nok slike frynsegoder bare anses å være noe positivt. Samtidig sender det kanskje et signal om at Apple og Facebook ønsker en finger med i spillet for når det passer dem best at deres kvinnelige ansatte får barn.

Twitter skriver teknologisjournalist Jenna Wortham fra New York Times at hun mye heller ville hatt 20 000 dollar i støtte for en robotbarnevakt. En annen Twitter-bruker er enda mer kritisk til den nye ordningen:

Tyske forskere har utviklet verdens første fjernstyrte sædceller
Robotsperm sørger for garantert befruktning »

(Kilder: Tech Crunch, Twitter)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen