(Bilde: Richard Gray / Ricoh / Google)

Lar deg laste opp sfæriske bilder rett til Google Maps

Ett knips med Ricoh Theta og bildet er klart.

Det dreier seg om en oppdatering av appene til Ricohs kamera Theta, som selskapet lanserte i fjor høst. Dette kameraet tar nær sfæriske bilder ved hjelp av samtidige opptak fra to objektiver, som er plassert rygg mot rygg i et ganske lite og nett kamerahus.

Ricoh Theta tar ikke stor plass.
Ricoh Theta tar ikke stor plass.Foto: Ricoh

Nå har Ricoh, i samarbeid med Google oppdatert kameraappene sine, slik at de lager bildefiler som er kompatible med Googles standard for panoramabilder, Photo Sphere XMP.

Google Maps og Google+

Dette betyr at bildene kan lastes opp til Google Maps og Google+ uten ytterligere ekstra redigering eller konvertering. Programvaren som nå er lansert, finnes både for Apple iOS, Google Android og Windows/Mac OS X.

Ricoh Theta er ikke enkelt tilgjengelig i Norge. Da Ricoh lanserte kameraet opplyste selskapet at kameraet kun blir tilgjengelig i nettbutikker i utvalgte markeder. Disse er USA, Storbritannia, Frankrike og Tyskland. Da vi forsøkte å legge inn en bestilling via nettbutikken Amazon.com, fikk vi ikke fullført bestillingen fordi det ikke var mulig å levere produktet til adressen vår i Norge. Det er ukjent om det kommer en norsk eller nordisk nettbutikk for dette produktet.

Det er likevel ikke umulig:
Slik skaffer du utilgjengelige varer fra USA »

(Kilde: dpreview.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen