Lar deg lære kode med knøttemaskinen Raspberry Pi
(Bilde: Google/YouTube)

Lar deg lære kode med knøttemaskinen Raspberry Pi

Google med ny gratisløsning.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det å lære seg koding er noe mange anser som et svært viktig foretak i dagens informasjonssamfunn. Tidligere har blant annet Microsoft tatt aktivt til orde for å få koding inn som eget fag i skolen, og andre har påtatt seg å lage egne spill som lærer deg koding – for ikke å glemme det norske initiativet «Lær Kidsa Koding».

Nå har et par medarbeidere i Google kommet på et konsept som kan bli et godt utgangspunkt for å både lære og utøve koding på en enkel og tilgjengelig måte, via den mye omtalte minidatamaskinen Raspberry Pi.

Enkel programmeringsplattform

«Coder» er navnet på den nye kreasjonen, og er et lite gratisprogram for nedlasting på et SD-kort som du deretter simpelthen plugger inn i en Raspberry Pi-maskin.

Dette gjør ifølge utviklerne maskinen til en liten, personlig webserver og programmeringsplattform med alt du trenger for å komme i gang med koding i for eksempel HTML, CSS og JavaScript.

Programmet er ennå i en tidlig eksperimentfase, og utviklerne har benyttet åpen kildekode for å invitere andre til å bidra med sine egne idéer til hvordan programmet kan brukes og utnyttes. Google ser blant annet for seg at konseptet kan brukes som læringsverktøy i skolen.

Mer informasjon finner du på hjemmesiden, hvor du også kan laste ned programmet om du allerede har en Raspberry Pi-maskin klar. Se også demonstrasjonsvideoen under.

Nå vil norske IT-proffer også lære ungdommen programmering:
«Lær Kidsa Koding» er et nytt initiativ »

(Kilde: Google, via TechWeek)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen