Lar deg kjøpe Android-apper med PayPal

Lar deg kjøpe Android-apper med PayPal

Google introduserer flere betalingsalternativer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Google har nå gjort det mulig å betale apper, filmer og musikk med betalingstjenesten PayPal. Det skriver Google i et blogginnlegg.

Inntil nå har det kun vært mulig å betale for innhold fra Google Play ved hjelp av kredittkort, eller ved å aktivere fakturering via telefonregningen. 

Foreløpig er det kun i 12 land det er mulig å betale med PayPal, blant annet i USA, Tyskland, Frankrike, Storbritannia og Finland. Norge står ikke på listen over land som støtter PayPal-betaling foreløpig. 

Daniel Aronowitsch, salgssjef i PayPal.
Daniel Aronowitsch, salgssjef i PayPal.Foto: Kurt Lekanger, Mobilen.no

– Nei, det er ikke tilgjengelig i Norge, og heller ikke Sverige eller Danmark. Jeg har ingen informasjon om når eller om det vil skje, sier salgssjef Daniel Aronowitsch i PayPal. Han lover imidlertid å komme tilbake til oss så snart han har mer informasjon om satsningen.

Pressetalsmann for Google i Norge, Mats Silberg, har heller ingen informasjon om norsk lansering av PayPal-støtte.

– Google jobber på spreng med Google Play også i Norge, og har alltid som mål å få på plass tjenester så fort som mulig. Akkurat hva som må på plass før man får PayPal-betaling i Google Play i Norge kan jeg ikke svare på, sier Silberg.

Google annonserte også at støtte for fakturering via telefonregningen vil bli tilgjengelig i 13 nye land. Dette har vært tilgjengelig en stund i Norge for de som har Telenor-abonnement. 

300 prosent økning i salget

Ifølge Google Play-produktsjef Ibrahim Elbouchikhi har salget av apper og spill i Google Play økt med mer enn 300 prosent i løpet av det siste året. To tredjedeler av salget foregår utenfor USA, og dette er bakgrunnen for at Google nå ønsker å gjøre det enda enklere å betale – ved å tilby flere betalingsmåter.

– Vårt mål er å gi brukerne en mest mulig smertefri betalingsopplevelse, og denne nye integrasjonen er nok et eksempel på hvordan vi jobber med partnere i betalingsbransjen for å levere dette til brukerne, sier Elbouchikhi.

Tall fra analyseselskapet Distimo viser at Google Play har en markedsandel på 39 prosent, mot 61 prosent for Apples App Store. 

Les også: PayPal klar med fingeravtrykksbetaling på Samsung Galaxy S5 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen