TEST: Laptop for de minste
Test

Laptop for de minste

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Barn vil som kjent ofte være som de voksne og prøve alt vi driver med. Etter hvert som PCen er blitt en stadig viktigere del av hverdagen, er data noe de små tidlig får et forhold til. Akkurat derfor vil en leke-PC slå an hos de som ikke får lov til å prøve seg på den ordentlige datamaskinen.

I samarbeid med noen små eksperter har vi testet leke-PCen Dial Notebook fra Hanzawa. Den selges blant annet på lekebutikken Brio for 399 kroner.

På ønskelisten
Med en treåring som pleier å si ting som ”vær stille, jeg sitter på internet” når hun leker, var det ingen overraskelse at gleden ble stor da hun pakket den lille datamaskinen ut av esken.
-Er det min PC? Er det til meg, spurte hun gjentatte ganger.

Hun kastet seg over tastaturet og skrev lange avhandlinger og fikk fort teken på å ta opp og legge ned skjermen. Etter noen demonstrasjoner hadde hun også oversikt over på- og av-knappen og var i full aktivitet med hyppige restarter som raskt hadde tatt knekken på en vanlig PC.

Tall og bokstaver
Dial Notebook har 20 pedagogiske aktiviteter som er beregnet på barn fra fire år og oppover. Her kan man velge mellom ord- og bokstavlek, tall og regning, musikk, tegning og spill. De fleste aktivitetene er enkle å forstå, man skal for eksempel legge sammen tall, finne hvilken bokstav et ord begynner med eller komponere sin egen musikk med tastaturet som orgel.

Noen av spillene er derimot litt vanskelig å forstå meningen med, selv etter at de voksne har tatt en titt i bruksanvisningen.

Flott for de minste
Selv om de fleste funksjonene er beregnet for barn i skoleklar alder, vil nok de små barna ha vel så stor glede av denne maskinen. De blir underholdt av lydene, bevegelsene på skjermen og det å trykke på knappene.

PCen har dessuten runde kanter som man ikke så lett skader seg på. Den veier heller ikke mer enn at de minste kan bære rundt på den.

Vi vil anbefale maskinen for barn fra 3-6 år. Når de kommer i skolealder, er de som regel såpass kontrollerte at de kan få lov til å prøve seg av en ordentlig PC. Da blir det litt stusselig med en lavoppløst skjerm uten bilder.

Høyt støynivå
Man kan ikke forvente seg all verden av en leke til 400 kroner. Likevel kan man ikke la vær å ønske seg en bedre skjerm. Grafikken er til tider så dårlig at det er vanskelig å tolke hva figurer og symboler skal forestille.

Et savn fra foreldrenes side er dessuten muligheten til å justere eller skru av lyden. Den monotone spillmusikken gjør at man fort ønsker å sende ungene ut eller på rommet for å leke.

Hvis du ikke har noe i mot støynivået, eller hvis det står mellom å gi trommesett eller PC til noen andres barn, finnes det en annen modell som lager enda mer lyd. Den har mikrofon og innebygd karaokefunksjon, og vil nok sørge for å skape skikkelig liv i heimen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen