Lanserte ny og raskere utgave av Samsung Galaxy Note 4
(Bilde: Kurt Lekanger, Tek.no)

Lanserte ny og raskere utgave av Samsung Galaxy Note 4

Skal være verdens første med 300 Mbps 4G og antagelig først med Snapdragon 810-brikken.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Samsung annonserte på mandag en ny og raskere versjon av Samsung Galaxy Note 4: Note 4 LTE-A. 

Ifølge en pressemelding fra Samsung blir dette den første kommersielt tilgjengelige telefonen som støtter LTE Advanced (LTE-A) med «Tri-Band Carrier Aggregation» – neste generasjon 4G med nedlastingshastigheter på opptil 300 Mbps, og mulighet for opptil 450 Mbps når dette blir tilgjengelig i enkelte mobilnett senere. Det finnes allerede telefoner på markedet med støtte for «Dual Band» LTE-A, med hastigheter på opptil 150 Mbps.

Telefonen blir tilgjengelig i Sør-Korea fra januar 2015, men Samsung sier ingenting om hvorvidt den vil bli lansert også i andre land. 

Foto: Samsung

For å kunne utnytte de høye 4G-hastighetene denne telefonen er forberedt for, kreves det et mobilnett som støtter LTE-A. Ifølge vårt søsternettsted Inside Telecom (betalingstjeneste) starter Telenor en pilot av LTE-A med 300 Mbps første kvartal 2015, og venter å lansere tjenesten i løpet av 2015 eller tidlig 2016.

Det er LTE Cat 6 som gir opptil 300 Mbps, men Galaxy Note 4 LTE-A støtter også LTE-A Cat 9, som vil gi mulighet for hastigheter opptil 450 Mbps når teknologien blir kommersielt tilgjengelig på et senere tidspunkt. 

Antagelig første telefon med Snapdragon 810

I pressemeldingen fokuserer Samsung mest på LTE-A, og det fremgår ikke hva slags systembrikke som sitter i telefonen. Men ifølge PhoneArena vil Galaxy Note 4 LTE-A antagelig bli den første smarttelefonen som benytter Qualcomms nye Snapdragon 810-systembrikke. GSM Arena skrev nylig at det har dukket opp resultater fra testprogrammet Geekbench som «bekrefter» en Galaxy Note 4-modell med Snapdragon 810.

Snapdragon 810 har fire Cortex A57- og fire Cortex A53-prosessorer, altså totalt åtte prosessorkjerner. Grafikken håndteres av en Adreno 430-grafikkprosessor som ifølge Qualcomm skal ha 30 prosent høyere grafikkytelse enn forgjengeren Adreno 420, samtidig som strømforbruket er lavere. 

Les mer om Snapdragon 810:
Denne superbrikken kommer i neste års toppmodeller »

Galaxy Note 4 LTE-A har i likhet med den vanlige Note 4-modellen en 5,7-tommers AMOLED-skjerm med oppløsning på 2560 x 1440 punkter, et 16 megapiksel kamera, 32 GB lagringsplass, samt Android 4.4 KitKat.

Samsung lanserte for øvrig i sommer en LTE-A-versjon også av Galaxy S5, og dette var den første mobiltelefonen med Snapdragon 805.

Les testen av den originale Galaxy Note 4-modellen:
Denne mobilen overgår alt vi har sett »

(Kilder: SamsungPhoneArenaGSM Arena)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen