Lanserte mer HD-moro

Lanserte mer HD-moro

Bedre bildestabilisator og mer til i Sonys siste vårslipp.

NAB 2012 har gitt kameramarkedet flere godsaker og Sony ville selvfølgelig stå utenfor. Selskapet benyttet dermed sjansen til å fortelle mer om sin "Beyond Believe HD"-visjon og lansere nye HD-produkter. De tre videokameraene Sony viste var HXR-NX30E, PMW-100 og tidligere omtalte NEX-FSV700.

 

Les også: Sony med 4K-kompatibel video

Håndholdt fra Sony
Håndholdt fra Sony
 

HXR-NX30E er et nytt tilskudd til Sonys NXCAM-serie. Det er videokamera med mulighet for å gjøre opptak i full-HD. Sensoren er en 1/2.88-tommer og bruker Sonys egen Exmor R CMOS-teknologi. Dette skal gjøre kameraet i stand til å gjøre opptak i 1080/60p, 1080/30p, 24p, 60i og 720/60p. Sony har utstyrt det med et Carl Zeis Vario-Sonnar T*-objektiv som tilsvarer 26 - 260mm på en fullformatsensor.

Videokameraet er også blitt utstyrt med en nyutviklet bildestabilisator. Denne bildestabilisatoren kalles Optical SteadyShot og gjør, i følge Sony, linselementene og bildesensoren til ett flytende element. På denne måten skal vibrasjoner og risting sterkt reduseres. Akkurat hvordan de har gjort det rent teknisk vites ikke.

Av andre godsaker kan vi nevne at kameraet har blitt utstyrt med 96 GB internminne. Det har også fått en sekundær minnekortplass med mulighet for enten SD-kort eller Memory Stick PRO Duo. Den morsomste funksjonen er nok uansett den innebygde projektoren. Med den kan man vise fram de filmene man akkurat har tatt. Undertegnede tror nok at akkurat den funksjonen kommer til å bli enhver familiefars favoritt på ferietur.

Sony PMW-100 fra siden.
Sony PMW-100 fra siden.

Det andre videokameraet Sony lanserte var PMW-100 i XDCAM-serien. Her har Sony laget et kamera som skal være tilpasset videografer og journalister som trenger mer enn bare stillbilder og tekst til artiklene sine. Sony PMV-100 er et kompakt kamera, men med en 1/2.9-tommers Exmor CMOS-sensor som visstnok skal gi uovertroffen videokvalitet. Objektivet er et 5.4mm til 54mm (tilsvarende 40-400mm i fullformat).

På den tekniske biten kan vi ta med at PMW-100 støtter HD-video i 1080i, 1080p og 720p. Ved å utnytte MPEG HD422-kodeken klarer kameraet å dytte hele 50mbps i MXF. Dette klarer det ved å komprimere med MPEG HD422 Long GOP. Det kan også bytte til MPEG HD420 35/25Mbps eller DVCAM 25Mbps. Lydmessig kan PMW-100 også gjøre opptak i 4-kanalers 24-bit ved 48kHz.

Sony PMW-100s SxS-inngang.
Sony PMW-100s SxS-inngang.

For å få lagret alt dette må det også være utstyrt med lagringsplass. I motsetning til HXR-NX30E har ikke dette kameraet fått fast lagring. Det har derimot fått mulighet til å lagre på høyhastighets SxS-minnekort, samt Memory Stick, SD-kort og XQD. XQD er forøvrig den samme kortstandarden Nikon D4 benytter. Kameraet har også blitt utstyrt med utganger for det meste. HD/SD-SDI, composite, Genlock, time code (input/output), i.Link og A/V er blant det vi finner.

Kilder:
Pressemelding HXR-NX30E
Pressemelding PMV-100

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen