(Bilde: HTC)

Lanserte gigantisk HTC One Max

Med fingeravtrykksleser som kan gjøre mer enn Apples.

Den storvokste broren til årets flaggskiptelefon fra HTC, HTC One, er endelig offisiell. Ryktene om HTC One Max har gått i flere måneder allerede, men nå kan spekulasjonene settes til side.

Etter planen skulle ikke HTC One Max lanseres internasjonalt før i morgen, 15. oktober, men lanseringen ble fremskyndet etter at ett av de store internasjonale nettstedene brøt sperrefristen til HTC. 

En av de store nyhetene med One Max er tilføyelsen av en fingeravtrykkleser. Vi så dette nylig hos rivalen iPhone 5S fra Apple, og trenden ser ut til å spre seg. 

Arver fra brødrene

Foto: HTC

HTC One Max har en skjermstørrelse på 5,9 tommer, med en oppløsning på 1080 x 1920 piksler – altså «Full HD». Pikseltettheten skal være på 349, noe som betyr et skarpt og klart bilde.

Aluminiumdekselet fra One og One Mini er fremdeles til stede hos Max, men denne gangen er bakdekselet avtagbart. Dermed får du tilgangen til å dytte inn et microSD-kort, hvis ønskelig.

Det samme Ultrapixel-kameraet fra One og One Mini er også på plass, mens vi ellers finner en firekjernet 1,7 GHz Snapdragon 600-prosessor, 2 GB RAM og opptil 32 GB lagringsplass på innsiden.

Støtter opptil tre fingre

Foto: HTC

Fingeravtrykkleseren er altså en av de store nyhetene denne gangen. I motsetning til iPhone 5S, er fingerskanneren på HTC One Max plassert på baksiden.

Den kan brukes til å låse opp enheten, og i tillegg kan den skreddersys til å starte opptil tre apper. Sensoren har kapasitet til å lagre fingeravtrykk fra tre ulike fingre til sistnevnte formål.

Telefonen kjører på Android 4.3, men med HTCs eget Sense 5.5-grensesnitt smurt over. Denne gangen skal Sense være mer gestoptimalisert og ha større samarbeid med sosiale medier som Facebook, Google+ og Instagram. En offline-modus for nettsider er i tillegg på plass.

Stort batteri

HTC One Max kommer med et batteri på 3 300 mAh. Dette er større enn brettmobilene Sony Xperia Z Ultra (3 050 mAh) og Samsung Galaxy Mega (3 200 mAh). HTC hevder batteriet skal holde hele dagen, og i tillegg er det mulig å kjøpe et ekstra deksel – HTC Power Flip Case – som også inneholder et batteri på 1 150 mAh.

HTC One Max starter å bli tilgjengelig i Europa fra og med slutten av denne uken. Prisen er 5 699 kroner i Norge.

Med introduksjonen av One Max, er HTCs One-familie mer eller mindre komplett. Tidligere i år kom som nevnt HTC One ut, etterfulgt av lillebror HTC One Mini i i sommer. Nå er endelig storebror på plass.

Les også testene av konkurrentene
Sony Xperia Z Ultra og Samsung Galaxy Mega »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen