Lanseringsplanene til Windows 8 avslørt
Teknofil

Lanseringsplanene til Windows 8 avslørt

Betatesting om kort tid, og lansering i oktober, ifølge rykter.

Windows 8 er fortsatt offisielt i pre-beta-stadiet, og det eneste Microsoft har sagt om betalansering er en vag referanse til "en gang sent i februar".

Nå har uttalelsen fått bekreftelse fra nettstedet Winunleaked.tk, som hevder de har oversikt over hele utrullingsplanen til Windows 8.

Beta i februar

Ifølge nettstedet vil Windows 8 endre status den 23. januar, og starte den såkalte Beta Escrow-fasen. Etter det vil de internet Microsoft-testerne stemme over hvilken av de mange Windows 8-versjonene (builds) de skal gå for. Avgjørelsen skal være klar den 28. januar, og den utvalgte versjonen vil bli vist frem internt den 30. januar. Etter det skal betaen teknisk sett være klar for lansering, noe som altså stemmer godt overens med februar-lanseringen Microsoft har snakket om.

Ferdig versjon i oktober

Dette er selvfølgelig bare en beta-versjon av operativsystemet, og det vil ta mange måneder før Windows 8 er klar for forbrukermarkedet. Nettstedet Pocket-Lint slo av en liten prat med PR-sjef for bedrifts-avdelingen til Microsoft, Janelle Pool, på CES-messen, hvor hun snakket litt om når vi kan forvente den endelige versjonen på markedet.

– En av tingene som jeg synes er en god rettesnor er at vi alltid har sagt at Windows kommer rundt hvert tredje år. I år vil det være tre år siden i oktober siden vi lanserte Windows 7, fortalte Poole.

Steve Ballmer sa også i fjor at de siktet på en 2012-lansering av operativsystemet, og mange hadde allerede tippet at oktober ville være måneden Windows 8 ble lansert. Med denne bekreftelsen fra Microsofts egne talsperson bør det være liten tvil om at ryktene stemte.

Les også: Windows 8 vil plage deg mindre

(Kilder: Neowin, Pocket-lint)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen