Lanseringsdatoen til den første Android 7-mobilen er spikret
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Lanseringsdatoen til den første Android 7-mobilen er spikret

Det er ikke lenge til vi får se LG V20 i aksjon.

Vi har riktignok fått se tidlige versjoner av Android 7 Nougat allerede, men den endelige versjonen har ennå hatt til gode å dukke opp nye mobiler. For litt siden kunne vi imidlertid melde at LG snart skal lansere en mobil med det nye operativsystemet , og nå foreligger kunngjøringsdatoen.

Som blant andre Engadget melder skal LG V20 med Android 7 formelt avdukes i San Fransisco den 6. september, altså om en knapp måned.

Starter salget like etter

Ifølge LG selv blir V20 den aller første mobilmodellen med den nye Android-versjonen ferdig installert. Det er ikke kjent nøyaktig når salget av mobilen starter, annet enn at det blir i tredje kvartal, som skulle bety ganske kort tid etter kunngjøringen.

Ikke så mye er kjent om spesifikasjonene til LG V20 ennå, men mobilen skal ifølge LG bygge videre på V10, som vi allerede kjenner godt til. V10 er en en relativt uvanlig mobil i kraft av å blant annet ha en ekstraskjerm oppe i det høyre hjørnet, to selfie-kameraer og tykk gummi-innpakning.

Kunngjøringen fra LG.
Kunngjøringen fra LG. Foto: LG

Får trolig god lyd og skjerm

I vår test av mobilen kunne vi ellers konstatere at V10 byr på mobilmarkedets beste lyd. Mobilen har en 5,7-tommers skjerm med 2560 x 1440 piksler, som nye V20 er ventet å videreføre, men ellers får prosessoren og øvrig innmat trolig en solid oppgradering.

Når det gjelder Android 7 slapp Google en tidlig versjon av operativsystemet allerede i mars, som ga oss et godt innblikk i hva vi har i vente. Blant nyhetene i Android 7 er multivindu-modus, som legger til rette for bruk av flere applikasjoner samtidig, bilde-i-bilde-funksjonalitet og mulighet til å svare på meldingsvarslinger direkte fra selve varslingsvinduet. 

Huaweis toppmodell fikk også en Android 7-oppdatering nylig: Vi prøvekjørte den uferdige  lekkede versjonen på P9 » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen