Lansering av Nokia Eseries

De nye mobilene som ble lansert i London og i New York tideligere i dag, bygger på nye teknologier som åpner for at bedrifters egne IT-avdelinger, selv kan administrere sikkerhetsinnstillinger, programvare og felles informasjon. Hver av modellene er tilpasset profesjonelle brukeres daglige behov, og har for eksempel applikasjoner for stemmestyrt oppringing og mobil e-post.

 

Samtlige av de nye Eseries-mobilene støtter de nyeste løsningene for mobil e-post – herav BlackBerry Connect, Good Link, Ink, Nokia Business Center, Seven Mobile Mail, Seven Always-On Mail og Visto Mobile.

 

Series 60-plattform

Nokias nye mobiler bygger på den ferske utgaven av Series 60-plattformen for smartmobiler. Sammen med Symbian OS v. 9,1, skal Series 60 3rd Edition, sørge for en identisk plattform for applikasjoner for Nokia Eseries. I tillegg støtter Eseries-mobilene en rekke GSM-frekvenser og 3G-nettverk som muliggjør sømløs roaming over hele verden – i tillegg til lokale oppkoblingsmuligheter som WLAN, Bluetooth og infrarød. Samtidig kan disse mobilene kobles til med USB 2,0.

 

Stemmebaserte funksjoner

Eseries-mobilene støtter stemmebaserte tjenester som IP-telefoni (VoIP), Push-to-Talk og andre SIP-baserte ringetjenester som skal åpne for raskere kommunikasjon mellom kollegaer – uavhengig om man befinner seg på kontoret eller ikke.

 

Bedrifter som bruker Avaya eller Cisco IP PBX, kan koble de nye Nokia-mobilene direkte til firmaets telefonnettverk. Slik skal ansatte fortsatt kunne bruke funksjoner og innstillinger som de er vant med fra fasttelefonens nettverk.

 

- Da vi vurderte kundenes behov og krav mens vi arbeidet med utviklingen av disse terminalene, framsto to trender som tydelige for oss: IT-ansvarliges behov for å ha en sikker og håndterlig plattform, og nødvendigheten av å ha enheter tilpasset ulike ansattes preferanser og arbeidsformer. Vårt mål er å gjøre det enkelt for våre kunder å velge Nokia-terminaler for å dekke hele bedrifters behov for mobilitet, sier Salgssjef for terminaler i Enterprise Solutions Skandinavia, Trude Gajland, i en pressemelding.

 

Fjernstyring av enheter

Nokias Eseries-mobiler blir de første på markedet som støtter fjernstyring av enheter ved hjelp av OMA DM. Dette innebærer at IT-ansvarlige gis verktøy for en sentralt administrert styring og beskyttelse av forretningskritisk informasjon, også på bedriftens mobile nettverk, konfigurasjon av enheter, tilgangskontroll, installasjon av programvare og personlig tilpasning.

 

Produsenten har foreløpig ikke kommet med prisinformasjon på Eseries-mobilene, men

Nokia E60, E61 og E70 er forventet å være tilgjengelig på markedet i løpet av første kvartal i 2006.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen