Lanseres Iphone i Europa på tirsdag?

Apple holder pressekonferanse neste tirsdag, og selvsagt spekulerer vi i om det ikke er den mye omtalte Iphone som blir lansert.

Les også:
-
Iphone kan brukes i Norge, les hvordan
- Iphone er mobilenes Paris Hilton
- Apple Iphone mot Nokia N95

Aktuelle selskaper

Apples talsmann i Tyskland skal ha sagt at Apple vil annonsere hva slags hva slags teleoperatører som får selge Iphone i sluttet av september. Mer enn det vil ikke Apple røpe, og holder tilbake informasjon om hva som faktisk skal skje på pressekonferansen i London.

Så hvem får lansere mobilen? Vi har tidligere skrevet at Apple har sikret seg eksklusive avtaler med tre mobilselskaper i Europa. Av disse finner vi T-Mobile i Tyskland, Orange i Frankrike og O2 i Storbritannia. Dersom dette ikke stemmer kan avtalen havne hos Telefonica, France Telecom og Deutsche Telekom.

I Norge

Avtalen med de europeiske selskapene er enestående fordi Apple har sikret seg noe ingen mobilprodusent tidligere har klart, nemlig en betydelig del av overskuddet fra selve datatrafikken. Apple vil motta ti prosent av overskuddet fra all trafikk generert av Iphone.

Dersom en tilsvarende avtale blir aktuell i Norge, kan dette utgjøre et lite inntektstap for teleoperatøren. I Norge får operatørene heller ikke lov til å binde forbrukere mer enn ett år ved kjøp av mobiltelefon, noe som kan by på en høyere pris på telefonen eller for abonnementet. Det kan likevel bli aktuelt med Iphone her til lands, grunnet Iphones enorme popularitet.

Netcom og Telenor vist stor interesse for produktet, og Telenor har allerede fått lisens til å selge andre Apple-produkter.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen