Lanserer VGA-skjerm

De siste to årene har mobilskjermen gått gjennom en rivende utvikling, etterhvert som innebygde kamera og multimedia-støtte har satt helt nye krav. I løpet av kort tid har vi gått fra 2-linjers monokrome skjermer til fullblods fargeskjermer med en skarphet som overgår selv PC-skjermen.

Og lite tyder på at trenden vil stoppe med det første. Et stadig voksende mobilmarked, med sans for høyoppløselige kamera og skjermer, presser produsententene til videre utvikling og innovasjon.

Samsung har lenge vært i tet på dette området. Selskapet var tidlig ute med de dyre TFT-skjermene i sine telefoner, og er dessuten en pådriver for OLED-teknologien som har begynt å dukke opp i mange toppmodeller.


(Kilde: The Inquirer)

Nå befester selskapet sin posisjon med en revolusjonerende VGA-skjerm basert på splitter ny a-Si (Amorphous Silicon) teknologi. Denne gjør det mulig å presse sammen hele 300 bildepunkter per tomme (ppi). Det er tre ganger så tett som det en vanlig laptop-skjerm klarer å levere.

De tettpakkede bildepunktene åpner for et usedvanlig skarpt skjermbilde. Det vil åpne for en helt ny grad av realisme i bilder, film og kamerabruk. I tillegg kan den høye oppløsningen til skjermen (640x480 piksler) åpne for bruk av kontorprogrammer og annet som krever god oversikt.

Størrelsesmessig er skjermen et par hakk større enn en vanlig mobilskjerm. Den diagonale størrelsen er oppgitt til å være 2,6 tommer. Til sammenligning har for eksempel Siemens CX65 en størrelse på 2,2 tommer mens skjermen til Sony Ericssons K700 har en størrelse på 1,8 tommer.

Samsung har da også først og fremst tenkt å bruke a-Si skjermen i håndholdte datamaskiner og PDA-telefoner. Ifølge pressemeldingen starter produksjonen av skjermen i desember, som betyr at vi kan få se de første enhetene basert på skjermen allerede i begynnelsen av 2005.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen