Lanserer USB 3.0 minnepenn
Teknofil

Lanserer USB 3.0 minnepenn

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Minnepenner blir stadig raskere, og nå setter Kingston en ny rekord for selskapet med minnepennen Datatraveller Ultimate 3.0.

USB 3.0
Dette blir den første minnepennen fra selskapet som støtter USB 3.0. Denne standarden øker den teoretiske overføringshastigheten fra 60 MB per sekund (USB 2.0) til heftige 600 MB per sekund. Dette gir rom for enda raskere minnepenner enn vi har sett tidligere.

Les også: Slik fungerer USB 3.0

Kingston lover at Ultimate 3.0 under optimale forhold skal klare å lese ut 80 MB per sekund eller skrive 60 MB per sekund. Det betyr at du for eksempel kan kopiere inn en DVD-film på rundt ett minutt.

Du kan riktignok ikke plugge inn minnepennen hvor som helst og forvente superhastigheter. Du må ha en ny datamaskin med støtte for USB 3.0, og det er det ikke mange av oss som har. USB 3.0-innganger er kjennetegnet med blå plastikk i åpningen.

Bakoverkompatibel
Minnepennen skal i teorien fungere fint i eldre USB-innganger, men lese- og skivehastigheten vil da halveres til 30 MB per sekund, og i noen tilfeller må man bruke en egen adapter Kingston har lagt ved i salgspakken.

Noen billig dings er Ultimate 3.0 ikke. En 16 GB utgave av minnepennen er ventet å koste rundt 600 kroner, mens den største utgaven på 64 GB vil koste rundt 1700 kroner.

Du kan lese en test av den nye minnepennen hos Testfreax.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen