Lanserer Opteron "HE" og "EE"

AMD lanserer nye Opteron-modeller der den eneste oppgraderingen er på effektfronten. Dagens Opteron-prosessorer har et effektforbruk på rundt 80 Watt i vanlig bruk, mens de nye "HE"- og "EE"-modellene vil legge seg på henholdsvis 53 og 30 Watt for samme ytelsen.

I følge AMD sin pressemelding vil dette gi den beste tilgjengelige ytelsen per Watt - som er et nøkkelord for de som bygger Blade-servere og Beowulf-clustere som erstatning for klassiske superdatamaskiner. Når man stapper hundrevis av CPU-er inni et datarom kan kostnadene for strøm og nedkjøling fort overstige prisen på selve datamaskinene, og plutselig blir "ytelse per Watt" et regnestykke av betydning.

Derfor kan også prosessorene som lanseres i dag ses på som nok et angrep mot IA-64-prosessoren Itanium, og vil ganske sikkert få flere til å vurdere AMD Opteron fremfor konkurrerende prosessorer fra både Intel, Sun og IBM.

De nye lavstrømsprosessorene skal inn i alle nivåene til Opteron-familien, som vil si at vi får Opteron 846 HE og 840 EE, 246 HE og 240 EE, 146 HE og 140 EE. Som kjent er det første tallet i modellnavnet til Opteron-prosessorer hvor mange prosessorer den kan sitte sammen med. De nye prosessorene koster henholdsvis 1514 dollar for 84x H/EE, 851 dollar for 24x H/EE og 733 dollar for 14x H/EE - vel å merke hvis du kjøper tusen stykker om gangen.

Norske priser er for tiden ukjent, og prosessorene ventes på markedet i mars.

Det har ikke lykkes HW.no å finne ut av hva "HE" og "EE" egentlig betyr, men skulle vi gjette måtte det bli no á la "Highly Efficient" (Høyeffektiv) og "Extreme Efficient" (ekstremt effektiv).

(Kilder: Amdmb.com, AMD)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen