Lanserer ny trykkskjermmobil

Lanserer ny trykkskjermmobil

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Motorola har lansert tre nye telefoner i forkant av CES-messen i Las Vegas. Blant de nye telefonene finner vi en telefon med trykkskjerm og uten vanlige taster.

Trykkskjermtelefonen har fått navnet Motosurf A3100, og er basert på Windows Mobile 6.1. Skjermen er 2,8 tommer stor og har 240 x 320 pikslers oppløsning. Under panseret er det blant annet super-3G, Wi-fi, GPS, Bluetooth og et 2 megapikslers kamera. Telefonen har også støtte for minnekort på inntil 32 GB.

Motorolas nye kamskjelltelefon er laget for å tåle fall, slag og vann.
Motorolas nye kamskjelltelefon er laget for å tåle fall, slag og vann.
Denne mobilen er karbonnøytral.
Denne mobilen er karbonnøytral.

Det begynner etterhvert å bli uvanlig med Windows Mobile-telefoner som ikke er utstyrt med en fingervennlig meny på toppen av det vanlige Windows-grensesnittet. Motorola har derfor laget sitt eget system, som i stor grad skal være mulig å tilpasse. Det skal blant annet leveres nyhetsmeldinger via RSS rett til startskjermen.

Målene på den nye telefonen er 11 x 6,9 x 1,37 cm, og vekten er 119 gram. Taletiden er oppgitt til 6,8 timer. A3100 skal bli tilgjengelig i løpet av de kommende tre månedene.

Kamskjell som tåler en smell

Motorola har også lansert modellen Tundra VA76r, som skal tåle en god omgang julig. Den har såkalt Mil Spec, som betyr at den er laget for å tåle samme ytre påkjenninger som militært kommunikasjonsutstyr.

På spesifikasjonslisten finner vi super-3G og GPS, i tillegg til Bluetooth og støtte for minnekort.

Miljømobil

Samtidig har den amerikanske produsenten lansert en såkalt miljømobil. Dekselet til telefonen, som har fått navnet W233, er laget av 100 prosent resirkulert plast. I tillegg vil Motorola kjøpe klimakvoter tilsvarende det de slipper ut når de lager telefonen. W233 blir dermed den første karbonnøytrale mobiltelefonen.

Utover dette er ikke telefonen spesielt avansert. Den har en wap-leser, søtte for MMS og en lavoppløst fargeskjerm.

Hvorvidt noen av telefonene dukker opp i Norge er foreløpig ikke kjent. Motorola har mer eller mindre trukket seg ut av det norske markedet.

(Kilder: slashgear.com, phonescoop.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen