Denne skjermen bruker nesten ikke strøm. (Bilde: Business Wire)

Lanserer mobiler med papirskjermer

(Foto: E Ink)
(Hitachi W61H. Foto: Business Wire)

Både Hitachi og Casio lanserer nå mobiltelefoner med skjermer av elektronisk papir. Skjermene er begge fra E Inks Vizplex-serie.

Hitachi W61H er muligens den mest oppsiktsvekkende av telefonene. Denne kamskjellsmodellen har nemlig fått hele fremsiden dekket av den elektroniske filmen.

Skifter mellom 96 motiv

Denne løsning åpner for et deksel som forandrer utseende med jevne mellomrom. Med 96 forskjellige motiver lagret, vil dekselet på W61H alltid ha et annerledes utseende enn sist du sjekket.

Casio har gått for en noe annerledes løsning på sin G’zOne-modell. Denne telefonen har fått en tynn, ekstern skjerm som viser anropsinfo, batteritid og lignende informasjon. Produsenten var først og fremst ute etter en minst mulig strømkrevende skjerm som tok minst mulig plass.

Å bruke elektonisk film har langt flere fordeler enn lavt strømforbruk. For eksempel er de uknuselige, de har 180 graders innsynsvinkel, og de er lett å lese selv under sterk sol. I tillegg tar skjermene mindre plass enn de tradisjonelle mobilskjermene.

Ingen av telefonene skal lanseres utenfor Asia, men det er ikke umulig at det dukker opp lignende konsepter også i vår del av verden, etter hvert.

(Kilder: businesswire.com, intomobile.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen