Lanserer lynraskt nettverk

Lanserer lynraskt nettverk

Canada får fiberoptikknettverk med en ytelse på 100 Gbps.

Shaw Communications er en av Canadas største leverandører innen telekommunikasjon, og lanserer nå landets raskeste Internett. Nettverket består av fiberoptikk og har en ytelse på hele 100 Gigabit i sekundet.

Nettverket blir levert av Alcatel-Lucent og har en kapasitet på opptil 88 kanaler med 100 Gbit/s over et enkelt par med fibrer. Dette gjør nettverket i stand til å håndtere opptil 133 millioner taleanrop, 440 000 HD-kanaler eller overføring av 44 Blu-ray-plater i løpet av ett sekund.

Legger grunnlag

– Folk forventer mer fra sin Internett-bruk, og Shaw fortsetter nå med oppgraderinger som gir canadiere den beste Internett-ytelsen, sier Peter Bissonnette, president i Shaw Communications. Han fortsetter:

– Lanseringen av dette fiberoptikknettverket gjør det mulig å legge grunnlaget for å kunne tilby nye opplevelser på nett til våre kunder.

Ti ganger så kjapt

Det nye nettverket er ti ganger så kjapt som Shaws eksisterende fiberoptikknettverk. Før lanseringen ble det foretatt feltprøver av teknologien i et område på over 350 km mellom byene Calgary og Edmonton.

Shaw var den første leverandøren i Canada som begynte å prøve ut Gigabit-nett tilbake i april 2010, gjennom den såkalte Fibre-to-the-Home-arkitekturen (FTTH).

(Kilde: PR Newswire)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen