Lanserer Live Messenger til mobil

Alternativ tekst mangler
(Foto: Silje Gomnæs)

Selv om SMS bare blir mer og mer populært, ser telebransjen for seg at lynmeldingstjenester kan ta en stor del av SMS-kaka innen de kommende årene. Telenor og Microsoft vil gjerne ha et kakestykke, og lanserte derfor i dag Microsofts lynmeldingstjeneste, Live Messenger, til mobiltelefoner.

Med Live Messenger på mobilen kan du snakke i sanntid med alle andre som er pålogget sin Messenger-tjeneste, uansett om de sitter ved en PC eller bruker mobilen på samme måte som deg.

Etter at programmet er lastet ned til mobilen, vil det kjøre i bakgrunnen. Dermed vil du automatisk få beskjed når en annen kontakt sier noe til deg.

Du kan imidlertid ikke gjøre like mye med den mobile utgaven av Live Messenger som du kan med den for PC. For eksempel kan du ikke motta eller sende filer. Det er heller ikke mulig å gjennomføre gruppesamtaler.

Gratis frem til juni
Tjenesten gjelder for alle Telenor- og Djuice-kunder, og er gratis å bruke frem til 1. juni neste år. Etter 1. juni må du betale 49 kroner i måneden. Prisen inkluderer all datatrafikk du måtte generere over mobilnettet når du bruker tjenesten.

- Dette er det viktigste som har skjedd med denne målgruppen siden SMS, mener Jon Erik Haug, direktør for Privat Mobil i Telenor.

Foreløpig kan tjenesten kun brukes til fire mobiltelefoner. Disse er Nokia N73, samt Sony Ericsson-modellene K610i, W810i og K800i. På vårparten vil tjenesten imidlertid bli tilgjengelig til flere modeller.

Ironisk nok kan du ikke bruke Windows Live Messenger på smarttelefoner som kjører Windows som operativsystem. Årsaken er i følge Telenor at Live Messenger bygger på en helt annen plattform enn den som brukes i Windows Mobile.

I følge Benedikte Løvdal, som er landsansvarlig for MSN og Windows Live, er ikke denne avtalen eksklusiv for Telenor. Det betyr at operatører som Netcom også har mulighet til å tilby dette til sine kunder om de skulle ønske det.

Vil du vite mer om tjenesten, kan du besøke kampanjesidene til Djuice.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen