Lanserer iPaq hx2200-serien


Fra venstre: HP iPaq hx2210 og HP iPaq hx2750

Siden HP fusjonerte inn Compaq og deres linje med iPaq håndholdte datamaskiner, har selskapet skutt oppover salgslistene. Hver fjerde håndholdte datamaskin som selges i verden er nå en iPaq-modell. Det er en statistikk kun markedslederen PalmOne kan matche.

I dag trakk HP dag sløret av tre nye iPaq-modeller. De føyer seg inn i den nye hx-serien, som hittil har satt ny teknologi og høy ytelse i fokus. Modellene har fått navnet hx2110, hx2410 og hx2750.

Alle de nye modellene kjører Windows Mobile 2003 Second Edition, og har en skjermoppløsning på 240 x 320 punkter. Her er det altså lite som skiller dem fra andre nye håndholdte med Windows operativsystem.

Lommenett i slankt format
De nye hx-enhetene er heller ikke spesielt små sammelignet med andre modeller. Målene ligger på 119 x 77 x 16 mm. Men med tanke på at en av modellene kan by på innebygget trådløst nettverk, er dette et skritt fremover fra tidligere iPaq-er. Vekten på 164 gram er også for bra å regne.

Samtlige av de nye modellene kommer utstyrt med en gjennomsiktig plastskjerm, som kan brettes ned over maskinen for å beskytte skjermen mot riper og støt.

De er også utstyrt med de to samme minnekortplassene; en for SD/MMC-kort og en for større CompactFlash-kort av både type I og type II.

Men her slutter også likhetene mellom modellene. Med en prisforskjell på rundt 3000 kroner, er det et stort spenn fra første til siste medlem i serien.

Den billigste modellen i serien, hx2110, er utstyrt med en 312 MHz prosessor og 88 MB tilgjengelig minne. Modellen har i tillegg Blåtann-støtte. Alt dette til en prislapp på litt over 5000 kr.

Det er lite som skiller neste modell i serien, hx2410. Den har en noe raskere XScale-prosessor, med en klokkefrekvens på 520 MHz. Til gjengjeld for dette har HP kuttet ut både Blåtann og infrarød port, noe som skal hjelpe på batterilevetiden. Prisen for denne modellen vil ligge på rundt 6500 kr.

Den siste av de tre nye modellene, hx2750, er en mer kapabel modell. Ikke bare kan den by på en 624 MHz prosessor og saftige 213 MB ledig minne, men den kommer også med både Blåtann og støtte for trådløse nettverk.

En annen unik funksjon er den innebygde fingeravtrykksleseren. Denne gjør det mulig å sikre dokumenter ved å kreve at man tilkjennegir seg med rett fingeravtrykk før man kan bruke enheten. Prisen for hx2750 er den stiveste av de tre, og er ventet å ligge på i underkant av 8000 kr.

Ikke under juletreet
HP har lovet å sende ut de nye modellene på de største europeiske markedene i løpet av desember 2004. Med våre knappe 4,6 millioner innbyggere inkluderer det neppe oss, og man må derfor trolig vente til over nyåret før man får kjøpe en av hx2000-modellene i butikken.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen