Travelpilot 700
Travelpilot 700 (Foto: Blaupunkt)

Lanserer GPS-er som leser veiskilt

Den tyske elektronikkprodusenten Blaupunkt viser denne helgen frem to nye GPS-er på IFA-messen i Berlin som vil sette standarden for mange år fremover. De to GPS-ene, Travelpilot 500 og 700, filmer nemlig omgivelsene rundt bilen og viser veianvisningene rett på bildet. Dette skal gjøre det lettere å se sammenhengen mellom GPS-anvisningene og veien foran.

Se video nederst i saken

Kamera i front

Systemeet er egentlig like logisk som det er nytenkende. Til nå har GPS-er hovedsaklig vist kartene rett ovenfra, eller som animert 3D-landskap på enkelte dyrere GPS-er. Men direkteoverført video av veien foran er både mer lettforståelig, i tillegg til at det ikke krever voldsom animering, slik 3D-landskap krever.

Kameraet i front åpner også for en annen interessant løsning: GPS som leser trafikkskilt. Både Travelpilot 500 og 700 skal kunne tyde skilt og betydning av disse, og av det komme med advarsler på skjerm og verbalt.

DVB-T og Wi-fi

De to GPS-enhetene er ellers rimelig like andre avanserte GPS-enheter i dag. Begge har stemmestyring, DVB-T og Bluetooth, og mest sannsynlig en rimelig kraftig prosessor for å kunne takle så mye krevende video. Travelpilot 700 har attpåtil Wi-fi, som lar deg koble enheten opp mot internett når trådløst nett er tilgjengelig. Øvrige spesifikasjoner er ukjent, noe som blant annet skyldes at Blaupunkt ikke har lagt ut informasjon om enhetene på sine hjemmesider.

Travelpilot 500 og 700 skal være klar allerede neste måned og koste 4000 og 5000 kroner.

(Kilder: Motorauthority, Navigadget)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen