Lanserer Gmail-program til mobilen

Alternativ tekst mangler
(Foto: Google)

For knapt ett år siden lanserte Google sin gmail-tjeneste i mobil utgave. Nå har selskapet laget et eget mobilprogram som skal gjøre det enda enklere å lese epost på mobilen.

Det nye programmet heter Gmail for mobile devices, altså Gmail for mobile enheter. Programmet er laget i Java, noe som betyr at det kan brukes på de aller fleste mobiltelefoner i som selges i dag.

Med et eget Gmail-program på telefonen, slipper du å knote deg frem på mobiltelefonens nettleser. Gmail-programmet oppretter selv kontakt med mobilnettet, og laster ned ny e-post til deg automatisk.

Programmene har en rekke funksjoner som vi er vant med i den originale PC-utgaven av Gmail. Du kan søke blant e-postene dine, samt starte en lynmeldingssamtale med andre som er logget på sin Gmail-konto samtidig.

Synkroniseres automatisk
I tillegg synkroniseres mobilprogrammet automatisk med PC-utgaven, slik at du for eksempel ikke behøver å slette e-post to steder for å rydde opp i innboksen din.

For å laste ned programmet kan du besøke adressen gmail.com/app i nettleseren på mobilen din. Dessverre er det bare Gmail-brukere i USA og Canada som kan ta i bruk programmet foreløpig. Du kan riktignok laste ned programmet her i Norge også, men da vi foretok en kjapp test av programmet, ville ikke e-posten laste ned til telefonen.

Å laste ned eller bruke Gmails nye e-postprogram er gratis. Men som vanlig må du betale for datatrafikken du genererer over mobilnettet, både når du laster ned programmet og senere laster ned og sender e-post.

(Kilder: Google)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen