Lanserer Fatal1ty AA8 med i925XE


ABIT Fatal1ty AA8 får ekstrem kjøling

Dermed handler dette nesten like mye om Intel og hemmelighold som om ABIT og forsinkelser. Siden Intels hovedkort-fadese avslørte 1066FSB-brikkesettene lenge før tiden, har mange stilt spørsmål om Intels evne til å holde på egne, såkalte "Non-Disclosure Agreements" (NDA-er). Dette blir ikke mindre aktuelt når ABIT nå lanserer hovedkort basert på et brikkesett som ikke er offisielt lansert enda.

ABIT annonserte på sin side et "ekstremt" spillhovedkort som skulle være et kvantesprang i ytelse og være spesiallaget for ekstreme spillere i august. Det "revolusjonerende" hovedkortet er utviklet i samarbeid med verdens mest berømte profesjonelle "gamer", nemlig John "Fatal1ty" Wendel, som tilfeldigvis også er sponset av ABIT.

Men Fatal1ty-hovedkortet dukket aldri opp som lovet, og mange ABIT/Fatal1ty-fans ble sittende igjen med tapte forventninger i stedet.

Hemmelig, hemmelig
I forrige uke sendte ABIT ut spesifikasjonene under strengt hemmelighold til pressen, og nå har de også lansert kortet gjennom et intervju med Digitimes. Hovedkortet er nå i produksjon, sier ABITs markedssjef Scott Thirlwell, og kortene skal være i butikkene rundt slutten av måneden.

Fatal1ty AA8-hovedkortet blir som nevnt basert på i925XE-brikkesettet, som byr på en systembuss på 1066 "MHz" (266 x 4) - og støtte for DDR2-667. Videre får det doble "OTES"-kanaler for effektiv kjøling, og dermed overklokkingspotensiale.Det vanker store premier til de som vinner mot Fatal1ty

Spill mot verdensmesteren
Kortet får ellers en salig blanding av vanlig PCI, PCIe x1 og PCIe x16 - men bare én av sistnevnte, som utelukker noe de fleste "ekstreme" gamere er mest spent på, nemlig muligheten til å bruke to PCIe-kort fra NVIDIA samtidig gjennom SLI-teknologien.

Samtidig med annonseringen har ABIT lansert en ny serie med Fatal1ty Shootouts, som gir "vanlige" spillere muligheten til å spille mot verdensmesteren i Doom 3 (gjett hvem?), og vinne store premier - deriblant et Fatal1ty AA8-kort.

Det eneste problemet for tidlige brukere av ABITs Fatal1ty AA8-kort, måtte være at det enda ikke finnes noen prosessorer fra Intel som drar nytte av den raskere systembussen på 1066 "MHz".

Flere detaljer og pekere finnes i prisguiden, som er linket opp under. Det ser ikke ut til at ABIT nevner hovedkortet på sin egen nettside enda.

(Kilder: ABIT, Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen