Lanserer ekstremkort for entusiastene

Kjølingen på kortet er av den mer gjennomførte sorten. De forskjellige enhetene som trenger kjøling er koblet sammen via varmerør, alle rørene møtes på nordsiden der Asus også har plassert en vannblokk. Dermed er det bare å koble på vannslangene og vips så nyter alt av brikkesett og VRM-enheter godt av vannkjølingen. Liker man ikke vannkjøling kan man heller bruke en av de medfølgende viftene.

På brikkesettfronten finner vi Intel X48 kombinert med ICH9R. Kortet tar alt av prosessorer, så lenge prosessoren har LGA775-sokkel da. Totalt støttes 8 GB med minne, da av DDR3-typen og opptil 2 GHz. Videre har kortet to stykk PCI Ekspress x16-spor som begge skal kjøre med fulle 16 kanaler. Tre vanlige PCI Ekspress x1 er også på plass. Av rene PCI-spor finner vi to stykker.

Av annen funksjonalitet har Rampage Extreme åtte SATA-porter og en ekstern SATA-port, dual gigabit, Supremefx-lydkort og mye annet rart.

Overklokking på direkten

Asus har på dette kortet introdusert noe de kaller for Tweakit. Med denne funksjonaliteten trenger man ikke gå inn i BIOS for små endringer i forbindelse med overklokking. Med en slags joystick kan man stille det meste man vil, samtidig som man følger med på et eget LCD-display.


Noen priser er ikke kjent, men det passerer nok 2000 kroner med god margin. Noen tilgjengelighetsinformasjon er heller ikke kjent.

(Kilde: Asus)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen