Lanserer dual-kjerne CPU i februar

Fire ganger i året arrangerer Sun en konferranse der det diskuteres fremtidsplaner og nye produkter. Det forventes at selskapet den 10. februar, på årets første sammenkomst, kommer til å lansere sin nyeste prosessor, UltraSparc IV.

Prosessoren kombinerer to UltraSparc III kjerner og kan dermed håndtere to individuelle tråder samtidig. Sammenlignet med sin forgjenger, harUltraSparc IV kapasitet til å doble ytelsen. Den første versjonen vil ha klokkefrekvens på 1,2 GHz.

En av de største fordelene med UltraSparc IV er at den bruker samme sokkel som UltraSparc III, og gir dermed en meget effektiv oppgraderingsmulighet. Ved å oppgradere et 12-veis system, får man dermed i praksis et system med 24 prosesseringsenheter.

Hverken Intel eller AMD synes å ha noen som helst planer om å introdusere prosessorer med to kjerner i år. Trolig vil dette skje i 2005. Sun har dermed et godt forsprang på sine konkurrenter, selv om UltraSparc tradisjonelt har operert i høyere segmenter enn X86-prosessorer. Det faktum at Sun Microsystems ligger et helt år foran, representerer allikevel en interessant pekepinn på at selskapet er tilbake for fullt.

Samme år som Intel og AMD lanserer sine dual-kjerne prosessorer, planlegger Sun å introdusere sin H-serie med hele åtte kjerner.

 

(Kilder: Cnet, Sun, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen