Lanserer bredbånd for hytteturer

Alternativ tekst mangler

Nordisk Mobiltelefon lanserer nå et mobilt bredbåndsabonnement som skal passe for folk som bare trenger å være tilkoblet internett en gang i blant. Den nye løsningen kalles ukeabonnement, og gir deg som navnet tilsier internett en uke av gangen.

- Vi har utviklet uke-abonnementet fordi vi har sett at enkelte kunder, særlig hytteeiere, har ønsket seg et bredbåndsprodukt som kun medfører kostnader når det blir tatt i bruk, sier Nils-Petter Tetlie, administrerende direktør i Nordisk Mobiltelefon Norway AS i en pressemelding.

Ice-nettet er drevet av Nordisk Mobiltelefon. Det er det tredje 3G-nettet i Norge, og bruker en annen teknologi enn Telenor og Netcoms 3G-nett.

Wi-Fi på hytta
Prisen for en ukes tilgang er 175 kroner. Det forutsetter at du har det såkalte WLAN-abonnementet, som vil si at du får en Wi-Fi-ruter som kommuniserer med Ice-nettet. Denne løsningen lar deg koble en PC med Wi-Fi-kort til ruteren, og surfe på internett gjennom denne.

Når du ikke trenger tilgang til internett, kan du fryse Ice-abonnementet ditt kostnadsfritt.

Alternativene
Du bør imidlertid være klar over at det finnes passende løsninger fra andre operatører fra før av. Netcom tilbyr en løsning de kaller DataMania, som koster 20 kroner i måneden, og lar deg surfe på internett for 25 kroner dagen. En ukes surfing med denne løsningen vil koste akkurat det samme, 175 kroner.

NetCom DataMania er en tjeneste som tilknyttes ditt eksisterende abonnement, og som ikke trenger å deaktiveres når du ikke bruker den.

Ice sin løsning har imidlertid en fordel. Surfehastigheten hos Ice en del høyere enn hos konkurentene, med en praktisk hastighet på mellom 500 og 1000 kbps. Netcom og Telenors nett gir deg i praksis fra 200 til 350 kbps.

Ukesabonnementet bestiler du fra Ice sine hjemmesider.

I tillegg bør du ta en titt på vår test av datakort, hvor vi testet løsningene fra Netcom, Telenor og Ice. Vår erfaring er at Telenors datakort fungerer best, og at Ice har dårligst dekning. Til gjengjeld har Ice i gjennomsnitt det desidert høyeste internetthastigheten.

Les hele testen >

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen