Lanserer brannmur for smarttelefoner

Alternativ tekst mangler

Vi lagrer stadig mer sensitiv informasjon på mobiltelefonene våre, samtidig som virusmakerne lager flere og flere virus.

Faren for å bli angrepet av virus er nå så stor at du behøver en egen brannmur på mobiltelefonen din, mener antivirusselskapet F-Secure. Derfor lanserte selskapet på onsdag en ny utgave av sin antivirusprogramvare for tredje versjon av Series 60.

Den nye programvaren, som heter F-Secure Mobile Security, inneholder i tillegg til vanlig antivirusprogramvare, også en brannmur mot skadelig kode og inntrengerforsøk, skriver F-Secure i en pressemelding.

Med brannmuren skal du selv kunne kontrollere inngående og utgående datatrafikk. Et av argumentene for å bruke brannmur på smarttelefonen din, er at flere smarttelefoner nå har støtte for Wi-Fi, slik at du kan surfe i åpne WiFi-soner.

- Logisk steg
- Dette er et logisk steg videre i vår innsats for å skape sikre løsninger for smarttelefoner. Leverandører av operativsystemer for smarttelefoner som Symbian har økt det generelle sikkerhetsnivået mot mobilvirus. Disse tiltakene er en god start, men gir ikke beskyttelse mot trusler som innbrudd via offentlige trådløse nettverk, sier Kimmo Alkio, President og administrerende direktør i F-Secure, i selskapets pressemelding.

Vil du ha F-Secures nye programvare på mobilen din, kan du kjøpe den for knappe 300 kroner fra F-Secures egen nettbutikk.

Det har tidligere vært snakk om at antivirusselskapene hausser opp faren for å bli angrepet av virus. I september i fjor ble nettopp F-Secure beskyld for dette, noe de naturligvis benektet på det sterkeste. Du kan lese mer om dette i saken "Høster viruskritikk".

(Kilder: F-Secure)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen