Lanserer "bærbar" til 150 kroner

Lanserer "bærbar" til 150 kroner

Annonsør­innhold
Les hele saken »

India har lenge gått med planer om å lansere en bærbar datamaskin til 10 USD som kan brukes i utdanningen i landet. Planene kom som et resultat av misnøye med at OLPC-prosjektets XO-datamaskiner kostet hele 200 USD etter alle produksjonskostnadene ble klarlagt. Indias modell, kjent som "Sakshat" har 2 GB minne, trådløst internett og skal kun bruke 2 Watt når den er i bruk. Sakshat er utviklet som et samarbeid mellom Indias regjering, akademiske institusjoner og bedrifter.

Bilde: K.V. Poornachandra Kumar, The Hindu
Bilde: K.V. Poornachandra Kumar, The Hindu

Men det er nå det blir merkelig: selv om det er mye prat om denne maskinen på nettet, er det foreløpig ikke dukket opp et bekreftet bilde av den. Ingen av nyhetsartiklene nevner noe om hvilken skjerm en slik maskin har. Det ene uoffisielle bildet som har dukket opp er det du finner til høyre.

For dette er egentlig ikke en laptop i det hele tatt. Maskinen lagrer og kan skrive ut opplæringsmateriale som kan brukes i skolene, og vil derfor ikke bli distribuert til hvert enkelt barn.

I tillegg går det seriøse rykter om at maskinen kommer til å koste 30 USD når den blir lansert. Lanseringen av maskinen faller selvsagt også sammen med at det snart er valg i India, og det kan være grunnen til at så mye feilinformasjon har dukket opp om denne datamaskinen.

(Kilder: Engadget, Informationweek, The Hindu, Merinews, Expressbuzz, Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen