Lanserer alternativ for blinde

Det spanske selskapet Owasys, som er stiftet av tidligere Ericsson-ansatte, har utviklet en mobiltelefon for blinde, samt de som har nedsatt syn og problemer med å lese hva som står på en vanlig mobilskjerm.

Istedenfor skjerm har telefonen fått et program som oversetter alt som normalt ville dukket opp på skjermen til lyd og tale. Ved innkommende anrop vil for eksempel telefonen ved hjelp av en innebygd stemme opplyse om hvilket navn eller nummer som ringer. Og når man bruker tastene på telefonen vil denne stemmen kunne lese opp hvilke taster som trykkes ned (det gjør forøvrig også LG G7100).

Under utviklingen av enheten har Owasys samarbeidet med blinde og svaksynte for å kunne lage en mest mulig brukervennlig telefon for denne målgruppen, noe selskapet selv sier at de nå har oppnådd. Telefonen kan også tenkes å passe for den noe eldre delen av befolkningen, som ofte ikke har den minste interesse av alle funksjonene og menyene man finner i dagens mobiltelefoner.

Ved å lansere Owasys 22C slår selskapet et slag for alle dem som til nå har vært ute av stand til å bruke de mobiltjenestene som krever at man ser skjermen. Den nye telefonen skal komme i salg i spanske butikker så tidlig som i neste uke, og vil i løpet av tre måneder bli lansert i Storbritannia.

Prisen til 22C er anslått til £250, som tilsvarer ca 3000 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen