Lanserer vanntett toppmodell

Sonys nye Xperia Tablet Z er offisielt lansert.

Sony Xperia Tablet Z

Størrelse: 26,6 x 17,2 x 0,69 cm
Vekt: 495 gram
Skjerm: 10,1 tommers kapasitiv skjerm, 1920 x 1280
Operativsystem: Android OS 4.1.2 Jelly Bean
Maskinvare: Qualcomm Snapdragon APQ8064-brikke, firekjerners Krait-prosessor på 1,5 GHz, 2 GB RAM
Teknologi: WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS
Kamera: 8 megapikslers primærkamera, 2,2 megapikslers sekundærkamera
Minne: 32 GB lagringsplass, opptil 64 GB microSD-kort
Batteri: 6000 mAh batterikapasitet
Pris og tilgjengelighet: Ukjent

Sony har nå lansert nettbrettet Xperia Tablet Z. Dette skal være et kraftfullt bidrag til nettbrettporteføljen.

At nettbrettet er vanntett er nesten ikke overraskende, når det kommer fra Sony. Selskapet har fått dreisen på å ruste elektronikken mot vann, og har lansert mange vanntette mobiltelefoner den siste tiden. Forgjengeren Xperia Tablet S var også vanntett.

Mer spesifikt har Xperia Tablet Z fått en IP57-sertifisering, noe som betyr at du kan legge nettbrettet på en meters dybde i vann i en halv time uten at vannet strømmer inn i elektronikken.

Tynnest og lettest

Nettbrett kommer i mange størrelser, og Xperia Tablet Z er av de mindre lommevennlige variantene med 10,1 tommer stor skjerm. På den annen side er Xperia Tablet Z bare 6,9 millimeter tykt og veier bare 495 gram. Dette er dermed det tynneste og letteste titommerbrettet.

Skjermen får en oppløsning på 1920 x 1280 piksler. Mobile Bravia 2-motoren skal gi god bildekvalitet på videospilling og bedre farger og kontrast.

Fire kjerner

En Qualcomm Snapdragon APQ8064-brikke med en Krait-prosessor med fire kjerner på 1,5 GHz sørger for at du får respons når du trykker på gasspedalen. Grafikkbrikken er en Adreno 320, som vi kjenner fra mobiler i toppsjiktet som LG Nexus 4.

Dette drives av et batteri på 6000 mAh. Dette er samme batterikapasitet som forgjengeren Xperia Tablet S.

LTE

Xperia Tablet Z har LTE-støtte i tre bånd med makshastigheter på 100 Mbps inn og 50 Mbps ut. Dette er større hastigheter enn du får av NetCom eller Telenor i dag. I tillegg har nettbrettet fått trebånds HSPA.

Med nærfeltskommunikasjon er du rustet for fremtidens mulige betalingsløsning, og du kan overføre filer til og fra andre NFC-enheter bare ved å streife nettbrettene mot hverandre.

Kameraet skal ha fått den bakbelyste Exmor R-bildesensoren som er bakbelyst, og som på den måten skal gi deg mindre støyfulle og mer detaljrike bilder i mørke omgivelser.

Ikke norgeslansert

Xperia Tablet Z er kun annonsert i Japan. Nettstedet Forbes.com har vært i kontakt med Sony, og fått vite at lanseringen foreløpig kun gjelder det japanske markedet der nettbrettet blir tilgjengelig denne våren. Prisen er ikke offentliggjort ennå.

Det fins imidlertid ingen grunn til å tro at nettbrettet ikke vil lanseres i Europa og Norge. Kanskje sparer Sony denne godbiten til Mobile World Congress som starter 25. februar?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen