Lanserer nytt systemkamera
(Bilde: Fujifilm)

Lanserer nytt systemkamera

Fujifilm slipper billig alternativ til X-Pro 1

Mange har ventet på det og nå er det endelig lansert. Fujifilm annonserte i dag sitt andre kamera i X-systemet.

Les også: Sjekk bildekvaliteten på Fujifilm X-Pro1

Kameraet har fått navnet Fujifilm X-E1 og er på mange måter Fujifilm X100 og Fujifilm X-Pro1s kjærlighetsbarn. Det har fått størrelsen til X100 og bildebrikken til X-Pro1. Rent praktisk vil det si at kameraet veier omtrent 350 gram (uten objektiv) og fått en APS-C X-Trans CMOS bildebrikke på 16 megapiksler.

X-Trans CMOS-bildebrikkens spesielle oppbygning gjør at blant annet moiré-effekten ikke blir like fremtredende som i andre kameraer. Dette er på grunn av hvordan fargefilteret er designet. Et vanlig fargefilter er bygd opp på den måten at man repeterer et mønster på 2x2 piksler. Siden denne løsningen er følsom for moiré så er det plassert et lavpass-filter mellom fargefilteret og objektivet. Dette fører igjen til et kvalitetstap på bildene. Måten Fujifilm har løst dette er å ha et mønster på 6x6 piksler og på den måten slipper Fujifilm å ha et lavpassfilter. ISO blir oppgitt å gå fra 200 til 6400. Man kan utvide i begge ender og i tillegg få 100, 12800 og 25600.

Fujifilm X-E1.
Fujifilm X-E1.Foto: Fujifilm

X-E1 har blitt utstyrt med en elektronisk OLED-søker. Denne søkeren har en oppløsning på 2.360.000 sub-piksler, noe som ifølge pressemeldingen gjør den til en av de med høyest oppløsning på markedet. Kontrasten er oppgitt til å være 1:5000. Både kontrasten og oppløsningen skal gjøre sånn at søkeren kan reprodusere bildet som objektivet ser det - og at man enkelt skal kunne se hvor fokus ligger. Om man ikke ønsker å bruke søkeren så er det fullt mulig å bruke skjermen. X-E1s skjerm er en 2,8 tommer stor LCD-skjerm

Fujifilm X-E1s søker.
Fujifilm X-E1s søker.Foto: Fujifilm

I tillegg til vanlige stillbilder kan Fujifilm X-E1 også gjøre videoopptak i full-HD (1920 x 1080) med 24 bilder i sekundet. Som omtrent alle nye kameraer har også dette kameraet fått mulighet til å simulere forskjellige film-effekter. Dette kan brukes i både stillbilde-modus og video-modus. Fujifilm X-E1 er oppgitt til å kunne ta ca 350 bilder på ett batteri.

Veiledende pris er oppgitt til å være €899, men vi har ikke fått informasjon om norske priser eller tilgjengelighet. Det kommer i både helsort og med sølvdetaljer.

Kilde: Pressemelding

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen